Un polonez ales în Consiliul Director al Visa Europe va reprezenta şi interesele României

14/05/2015

Press Release Image

Bartosz Drabikowski, vicepreşedintele PKO Bank Polski – una dintre cele mai mari 25 de bănci emitente de carduri Visa din Europa, este noul membru al Consiliului Director al Visa Europe, cea mai mare companie de tehnologii de plată la nivel european.

Consiliul Director reprezintă peste 3.000 de instituţii membre Visa Europe din 37 de țări din Europa şi are responsabilităţi precum stabilirea strategiei și a planurilor operaționale ale grupului. Consiliul este format din 17 directori, aleși sau numiți de băncile membre Visa Europe.

Anul acesta, cinci directori noi au fost aleşi în Consiliu prin votul instituţiilor membre Visa Europe, printre care şi Bartosz Drabikowski, vicepreşedinte şi director financiar al PKO Bank Polski. Din această poziţie, Bartosz Drabikowskiva reprezenta interesele a nouă ţări din subregiunea Visa Europe, care include Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

“Preluarea acestei poziţii în Consiliul Director al Visa Europe înseamnă că voi reprezenta interesele tuturor băncilor din cele nouă pieţe, dintre care opt sunt state recent intrate în Uniunea Europeană care se confruntă cu aceleaşi provocări privind promovarea plăţilor electronice”, a declarat Bartosz Drabikowski.

PKO Bank Polski este cel mai mare emitent de carduri sub sigla Visa din subregiune și se plasează printre primii 25 emitenţi de carduri dintre băncile membre Visa Europe. PKO Bank Polski are în portofoliu 6,4 milioane de carduri Visa.

În Europa, există peste 500 de milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6 € cheltuiţi este pe un card Visa. Cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depăşesc 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezintă 1.500 miliarde de euro.

Totodată, Visa Europe este cel mai mare procesator de tranzacţii din Europa, responsabil de procesarea a peste 16 miliarde de tranzacţii anual – 1.622 de tranzacţii pe secundă în perioadele de vârf.