Visa Europe lansează serviciul de securizare a datelor de plată, care va sta la baza noii generații de tehnologii de plăţi mobile

24/02/2015

Press Release Image
  • Serviciul protejează datele clienţilor şi permite realizarea plăţilor cu uşurinţă şi în siguranţă printr-o diversitate de tehnologii

Visa Europe va introduce, începând cu jumătatea lunii aprilie 2015, un serviciu de protecție a datelor de cont, care va sta la baza noilor soluţii de plăţi mobile. Noua tehnologie de securizare a datelor de plată (tokenisation) este considerată drept una dintre cele mai bune metode de prevenţie a fraudei şi protecţie a datelor, disponibile în prezent.

Serviciul de tokenisation protejează datele clienților, înlocuind informațiile privind contul de plată regăsite pe card cu o serie de cifre care pot fi utilizate pentru a autoriza plata fără a dezvălui datele de cont. La momentul în care consumatorii realizează o plată contactless cu un dispozitiv mobil direct în magazin, o serie de cifre vor fi transmise pentru confirmarea plății în locul datelor de cont.

Visa Europe a dezvoltat serviciul pentru a răspunde cererii tot mai mare din partea consumatorilor de a utiliza cele mai noi versiuni de smartphone-uri și dispozitive mobile pentru a realiza plăţi. Prin colaborarea cu Visa Europe, instituţiile financiare vor putea să răspundă prompt acestor schimbări, oferindu-le clienţilor modalităţi de plată mai sigure şi convenabile, la un cost avantajos.

Serviciul vine în spijinul iniţiativelor de combatere a fraudei și permite instituțiilor financiare să controleze mediul în care pot fi utilizate referințele tip token - de exemplu, un serviciu de tokenisation care a fost setat doar pentru plăți contactless nu poate fi folosit pentru a face o achiziţie online. În plus, dacă dispozitivul mobil este pierdut sau furat, un token poate fi dezactivat cu uşurinţă și foarte rapid.

Sandra Alzetta, Executive Director, Core Products for Visa Europe a declarat:

“Acesta este un moment foarte interesant pentru industria plăţilor. Credem că 2015 va fi anul in care plățile mobile vor fi disponibile pentru toți consumatori din Europa. Tokenization reprezintă una dintre principalele tehnologii din zona plăţilor digitale şi are potenţialul să deschidă un capitol nou în ceea ce priveşte tipurile de produse dezvoltate în sectorul plăților. Din acest motiv, am creat acest serviciu flexibil şi accesibil, care permite emitenţilor, comercianţilor şi băncilor acceptatoare să ofere consumatorilor ultima generaţie în materie de modalităţi inovatoare de plată – toate cu nivelul ridicat de securitate la care aceștia se aşteaptă”.

Reprezentanţii Visa Europe vor participa la Mobile World Congress în Barcelona, în perioada 2-5 martie, pentru a oferi mai multe informaţii despre noul serviciu de securitate a datelor de plată (tokenization). Standul Visa este situat în Hall 6, booth #6D40.