Visa oferă acces rapid la reţeaua sa şi investiţii de 100 milioane de dolari în companiile fintech europene

06/06/2018

• Companiile fintech din Europa vor fi primele care vor beneficia de avantajele noului program Visa
  • Startup-urile pot adera la acest program simplu şi rapid, în doar patru săptămâni
  • Programul de investiţii de 100 milioane de dolari va susţine dezvoltarea soluţiilor de plată de către companiile fintech europene
  • Visa dezvoltă parteneriate cu companii inovatoare din Europa, precum Revolut, Wirecard, Contis, EVRY, Jaja

Visa (NYSE: V) lansează două programe noi cu scopul de a sprijini companiile fintech din Europa care dezvoltă noi soluţii de plăţi digitale.

Începând cu luna iulie, startup-urile fintech din Europa pot beneficia de accesul la reţeaua globală Visa în doar patru săptămâni. Noul program FinTech fast-track oferă o conectare rapidă şi taxe mai mici pentru a ajuta startup-urile aflate într-un stadiu incipient să beneficieze de avantajele reţelei globale Visa pentru a-şi dezvolta propriile idei.

Mai mult, Visa a lansat un program de investiţii de 100 milioane de dolari la nivel european pentru a sprijini ecosistemul fintech care se află în plină dezvoltare în Europa şi pentru a-şi creşte investiţiile în startup-uri.

“Asistăm la o perioadă efervescentă a industriei plăţilor în Europa. Noile reglementări, combinate cu schimbările majore în comportamentul consumatorilor şi dezvoltările tehnologice rapide au transformat Europa într-o regiune unde noile idei prind viaţă în fiecare zi. Astfel, se creează o oportunitate incredibilă pentru companiile de plăţi existente în piaţă şi cele nou apărute, aceea de a oferi modalităţi de plată mai simple şi mai sigure care sunt dorite de către consumatori”, a declarat Charlotte Hogg, CEO-ul Visa în Europa, în intervenţia sa de la conferinţa Money 20/20 în Amsterdam.

“Ne manifestăm deschiderea către toţi jucătorii din piaţă care pot beneficia de acoperirea, capabilităţile şi securitatea oferite de reţeaua noastră globală pentru a-şi dezvolta afacerea”, a mai menţionat Charlotte Hogg.

Programul Visa Fast-Track

Un element cheie al colaborării companiei Visa cu fintech-urile este inițiativa prin care punem la dispoziția startup-urilor o modalitate rapidă prin intermediul căreia acestea pot beneficia de accesul la reţeaua Visa în doar patru săptămâni.

Visa va colabora cu partenerii săi pentru a sponsoriza startup-urile care doresc să participe la acest program și să ofere consumatorilor și comercianților experiențe de plată digitale inovatoare.

La lansarea programului, Visa va colabora cu Contis, furnizorul unei platforme alternative de servicii bancare, plăți și procesare. Programul va fi lansat în iulie și inițial se va concentra pe startup-urile din Marea Britanie, care își pot exprima deja interesul accesând următoarea adresă: www.visaeurope.com/fintech. Alte piețe europene vor fi adăugate curând, iar ulterior se intenționează extinderea programului la nivel mondial.

Investițiile și parteneriatele Visa

Visa a lansat, de asemenea, un program de investiții de 100 milioane de dolari. Obiectivul principal este sprijinirea startup-urilor care lucrează la dezvoltarea soluţiilor inovatoare în domeniul serviciilor bancare deschise și a celor care utilizează tehnologii emergente cu potențial de a crea noi experiențe securizate de plată.

Visa a efectuat deja o serie de investiții în fintech-uri la nivel global, inclusiv în Europa, în companii precum Klarna, solarisBank și Payworks. Potrivit KMPG, investițiile totale in fintech-urile din Europa au însumat 4,7 miliarde de dolari în 2017.[1]

În plus, mai multe platforme de plată și fintech-uri colaborează deja cu Visa pentru a crea noi experiențe pentru consumatori și comercianți deopotrivă, printre acestea numărându-se Contis, EVRY, Jaja, Revolut și Wirecard. Orice fintech interesat să lucreze cu Visa poate intra în contact cu noi accesând adresa www.visaeurope.com/fintech.

# # #

Declarațiile partenerilor care lucrează cu Visa pentru a crea experiențe de plată noi si simplificate:

Flavia Alzetta, CEO al Contis, a declarat: “Într-o lume remodelată în mod fundamental de tehnologie, este crucial ca toate părțile implicate să lucreze împreună pentru a elimina fricțiunea care frânează dezvoltarea plăților electronice. Suntem încântați să ne asociem cu Visa pentru lansarea inițiativei de acces rapid a fintech-urilor, care va încuraja inovația și va facilita dezvoltarea următoarei generații de furnizori de servicii financiare.“

Christer Jonsson, vicepreședinte carduri, EVRY Financial Services, a declarat: “Fintech-urile și startup-urile se află în avangarda dezvoltării următoarei generații de soluții de plată. EVRY este încântată să colaboreze cu Visa pentru a oferi fintech-urilor și startup-urilor europene acces facil atât la rețeaua Visa, cât și la portofoliul complet de servicii de carduri și soluții de plată inovatoare al EVRY, asigurându-se astfel că ideile lor ajung rapid pe piață. Colaborarea se pliază perfect pe strategia EVRY de a se dezvolta în continuare în Europa.”

Kyrre Riksen, co-fondator al Jaja, a declarat: “Jaja este un furnizor inovator de carduri de credit digitale care acordă o mare atenție simplificării experienței consumatorilor. Lucrăm cu Visa în cadrul unui parteneriat foarte strâns și ne pregătim pentru lansarea noastră de la finalul acestui an când vom începe să emitem carduri de credit Visa dedicate consumatorilor britanici și afacerilor mici. Datorită colaborării cu Visa vom putea oferi servicii superioare și facilități unice, permițând clienților să-și deschidă conturi instant, oferindu-le acces în timp real la istoricul plăților, precum și posibilitatea de a oferi acces altor persoane la limita lor de credit.”

Nikolay Stronosky, fondatorul şi CEO-ul Revolut, a declarat: “Aproape două milioane de consumatori din Europa utilizează serviciile Revolut, iar numărul lor a crescut constant de când am început să emitem carduri Visa în 2017. După ce şi-a lăsat amprenta în Europa, Revolut vine acum cu planuri ambiţioase de extindere pe alte pieţe din Asia şi cele două Americi. Visa şi-a simplificat şi îmbunătăţit procedurile interne pentru a permite Revolut să se dezvolte rapid şi să se extindă la nivel global pe măsură ce ne propunem să oferim un control financiar sporit şi flexibilitate unui număr şi mai mare de clienţi din întreaga lume”.

Susanne Steidl, Chief Product Officer, Wirecard, a declarat: “În parteneriat cu Visa, Wirecard permite companiilor fintech şi startup-urilor să-şi dezvolte noile idei de comerţ cu ajutorul unor soluţii la cheie şi unei platforme de servicii bancare. În cadrul colaborării noastre, luăm în considerare şi oportunităţile privind noi segmente şi pieţe, încurajând adoptarea şi acceptarea mijloacelor de plată digitale şi valorificând la maximum resursele noastre comune pentru a oferi clienţilor produse şi servicii digitale de ultimă oră. Spre exemplu, Visa şi Wirecard vor lucra împreună la crearea unor soluţii pentru a oferi comercianţilor date de business care să îi ajute să eficientizeze şi să îmbunătăţească experienţa de cumpărare a consumatorului”.

[1] https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/xx/pdf/2018/02/pulse_of_fintech_q4_2017.pdf