Serviciul Visa B2B Connect se lansează la nivel global

12/06/2019

Rețeaua de plăți de tip business-to-business Visa B2B Connect, prima de acest fel, simplifică derularea tranzacțiilor și oferă instituțiilor financiare și clienților lor corporate acces la un set amplu de date

SAN FRANCISCO – 12 iunie 2019 – Visa Inc. (NYSE:V) lansează rețeaua de plăți Visa B2B Connect care oferă instituțiilor financiare posibilitatea de a procesa rapid și în siguranță tranzacții comerciale transfrontaliere de mare valoare la nivel global. [1] Platforma Visa B2B Connect va acoperi peste 30 de coridoare de tranzacționare globale, obiectivul fiind extinderea pe aproximativ 90 de piețe până la finalul lui 2019.

“Lansarea Visa B2B Connect marchează o bornă importantă pentru industrie, care va accelera procesul de transformare a plăților comerciale la nivel global”, a declarat Kevin Phalen, vicepreședinte senior și director global soluții de business, Visa. “Prin crearea unei soluții care facilitează tranzacțiile directe între bănci, eliminăm fricțiunea asociată cu punctele nevralgice ale industriei. Cu Visa B2B Connect, facem plățile mai rapide și mai sigure, iar în același timp îmbunătățim transparența și consistența datelor.”

Visa B2B Connect elimină fricțiunea și reduce timpul necesar pentru efectuarea unei tranzacții comerciale transfrontaliere prin facilitarea plății între banca plătitorului și cea a beneficiarului. Prin capacitatea de a genera o identitate digitală unică, rețeaua codifică informațiile de business confidențiale ale organizațiilor, precum detaliile bancare sau numărul de cont, prin înlocuirea acestora cu un identificator unic utilizat pentru a facilita tranzacțiile prin intermediul rețelei. Capacitatea Visa B2B Connect de a genera identități digitale va transforma modul în care se derulează schimbul de informații în cadrul tranzacțiilor comerciale transfrontaliere.

“Este impresionant să vedem cum eforturile susținute ale mai multor echipe s-au concretizat în lansarea comercială a Visa B2B Connect. În calitate de participant la programul pilot, Commerce Bank este entuziasmată să vadă cum această soluție inovatoare va schimba modul în care sunt efectuate plățile transfrontaliere”, a declarat Brian Gordon, vicepreședinte senior plăți internaționale și comerț, Commerce Bank.

“În calitate de participant la programul pilot, suntem încântați de lansarea Visa B2B Connect. Această modalitate modernă de a derula plăți comerciale transfrontaliere va genera valoare adăugată substanțială clienților noștri corporate. Rapiditatea, securitatea și controlul tranzacțiilor, precum și atenuarea riscului de neplată, sunt esențiale pentru un business de succes cu parteneri internaționali”, director Cornèrcard și vicepreședinte executiv Cornèr Bank.

Partenerii, printre care Bottomline, FIS și IBM, sunt părți integrante ale dimensiunii viitoare a Visa B2B Connect. Bottomline și FIS oferă puntea de acces pe platforma Visa B2B Connect băncilor participante. Totodată, platforma Visa B2B Connect utilizează arhitectura de tip open source Hyperledger Fabric dezvoltată de Linux Foundation, în parteneriat cu IBM. Aceasta oferă un proces îmbunătățit de facilitare a tranzacțiilor financiare prin intermediul unei rețele scalabile.

“Bottomline este încântată să lucreze cu Visa pentru a accelera adoptarea unor metode inovatoare prin care businessurile pot derula tranzacții transfrontaliere mai rapide”, a declarat Rob Eberle, Președinte & CEO, Bottomline. “Capacitatea noastră de a oferi clienților noștri comuni instituții financiare acces la Visa B2B Connect va ajuta aceste bănci să continue să ofere servicii de plată diferențiate clienților lor corporate.”

“Facilitarea modernizării sistemelor de plăți ale instituțiilor financiare este un principiu de bază al strategiei globale FIS și suntem încântați să fim printre primii parteneri ai Visa care oferă acces la platforma Visa B2B Connect clienților noștri comuni, la scară largă,” a precizat Raja Gopalakrishnan, șeful internațional pe Banking și Plăți al FIS Global Financial Solutions.

"În ceea ce privește colaborarea pentru Visa B2B Connect, aducem laolaltă punctele forte ale liderului mondial în plăți electronice cu expertiza recunoscută a IBM privind contribuția la dezvoltarea tehnologiei registrelor distribuite. Este un caz particular în care arhitectura bazată pe blockchain poate ajuta la transformarea lanțurilor de valoare între organizații prin facilitarea tranzacțiilor sigure și transparente la nivel global", a declarat Marie Wieck, director general IBM Blockchain.

“În Visa B2B Connect, valorificăm punctele forte ale Visa și expertiza noastră privind securitatea cibernetică, confidențialitatea datelor, dimensiunea rețelei și adaugăm noi elemente ale tehnologiei registrelor distribuite pentru a veni în întâmpinarea nevoilor diverse ale acestei industrii,” a declarat Sam Hamilton, vicepreședinte senior, Data Product Development, Visa. “Punem bazele unui serviciu cu potențialul de a transforma plățile transfrontaliere.”

Pentru mai multe detalii despre Visa B2B Connect, vizitați www.visa.com/visab2bconnect sau contactați echipa la adresa de email [email protected].