Plățile de taxe şi impozite locale cu cardul au crescut anul trecut cu peste 40%, la 250 milioane lei

27/01/2016

Press Release Image
  • Contribuabilii care îşi plătesc în perioada 1 februarie - 31 martie 2016 taxele şi impozitele locale cu orice card Visa pot câştiga premii în valoare totală de 90.000 lei
  • Peste 200 de primării din România acceptă plata taxelor și impozitelor locale cu cardul

Valoarea taxelor și impozitelor locale plătite cu cardul a crescut anul trecut cu 42%, la aproximativ 250 milioane lei, în contextul majorării tranzacțiilor online cu 74% și extinderii rețelei de acceptare, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România.

Contribuabilii au realizat anul trecut aproape 750.000 de plăţi cu cardul pentru a-şi achita obligaţiile fiscale, în creştere cu 49% față de 2014.

“Românii şi-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-şi achita taxele si impozitele datorate statului, iar creşterea spectaculoasă este în mediul online unde numărul tranzacţiilor s-a dublat. În aceste condiţii, ne bucură să vedem că autorităţile s-au angajat să susţină plăţile cu cardul şi dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici mă refer la strategia MCSI şi MFP pentru 2016. Aceste iniţiative vin în sprijinul eforturilor derulate în România de Visa şi băncile membre încă din 2009, inclusiv prin campanii de informare şi educare precum cea de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul care în acest an va începe din februarie,” a declarat Cătălin Creţu, directorul regional pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, vor derula în perioada 1 februarie – 31 martie 2016 cea de-a șaptea ediție a campaniei anuale de promovare a plății taxelor și impozitelor locale cu cardul, sub sloganul “Plătește impozitul local cu orice card Visa și poți trăi fără griji 10 ani de zile”.

Toți posesorii de carduri Visa, persoane fizice sau juridice, care îşi achită în perioada campaniei taxele şi impozitele locale cu orice card Visa emis de una dintre cele 18 bănci participante din România, vor participa în mod automat la tragerile la sorți pentru câștigarea unuia dintre cele 60 de premii zilnice sau a marelui premiu în valoare de 60.000 de lei. Premiile zilnice constau în vouchere eMag în valoare de 500 lei fiecare, care pot fi utilizate până în ianuarie 2017 pentru anumite cumpărături la cel mai mare magazin online din regiune. Fiecare plată a impozitelor și taxelor locale cu un card Visa emis în România reprezintă o înscriere automată în promoție și o șansă în plus la tragerile la sorți cu premii totale în valoare de 90.000 lei.

Taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la POS-urile instalate în sediile administraţiilor locale și oficiile poştale care acceptă tranzacţiile cu cardul, online pe www.ghiseul.ro și platformele puse la dispoziţie de unele administraţii locale, precum și la infochioşcurile instalate la sediile administraţiei locale, în supermarket-uri şi mall-uri.

Per total, 210 primării din întreaga țară acceptau la finele anului 2015 plata taxelor și impozitelor locale cu cardul la POS și/sau online. Totodată, tot mai multe primării au decis să pună la dispoziţia contribuabililor posibilitatea de a efectua plăţi online de taxe şi impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, în condiţiile în care contribuabilii sunt tot mai interesaţi să îşi achite obligaţiile fiscale simplu, în siguranţă şi fără costuri suplimentare. Astfel, 188 de primării acceptau plata prin www.ghiseul.ro la sfârșitul lui 2015, cu 78 mai multe municipalităţi comparativ cu finele anului precedent.

Campania de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul derulată de Visa Europe împreună cu băncile membre din România cuprinde acţiuni de promovare în presa scrisă, online, televiziune, radio, outdoor, indoor, social media, precum şi activităţi promoţionale de BTL.

Mai multe detalii despre campanie, precum şi lista primăriilor care acceptă plata cu cardul, pot fi accesate pe www.visa.ro.