Visa transformă plățile din Europa prin Visa Direct – o platformă de plăți în timp real cu anvergură globală

03/11/2017

  • Visa lansează Visa Direct în Europa care permite transferuri în timp real[1] prin intermediul rețelei Visa de plăți globale și sigure
  • Visa Direct permite companiilor să inițieze plăți, cum ar fi despăgubirile pe polițe de asigurare, precum și plățile de la persoană la persoană
  • Visa anunță un parteneriat cu Worldpay, prin intermediul căruia comercianții vor putea beneficia de avantajele Visa Direct începând din 2018

Visa lansează în Europa serviciul Visa Direct - o platformă de plăți în timp real care permite companiilor să beneficieze de rețeaua globală Visa de procesare a plăților pentru a revoluționa tranzacțiile domestice și transfrontaliere între companii şi consumatori. Visa colaborează cu furnizori de servicii de plată, clienți instituții financiare și parteneri strategici pentru a dezvolta servicii noi pe baza Visa Direct.

Visa Direct permite efectuarea de plăți de la o persoană la alta (P2P), între o companie şi un consumator (B2C) și de la o companie la alta (B2B). Cu ajutorul serviciului Visa Direct, fondurile pot fi transferate rapid, comod și în siguranță în contul Visa al beneficiarului, oferind acces instantaneu la fonduri[2], precum și posibilitatea de a efectua achiziții la 44 de milioane de locații comerciale din întreaga lume.

Visa derulează un parteneriat cu Worldpay, lider global în tehnologia de procesare a plăților și soluții pentru comercianți, pentru a facilita accesul la platforma Visa Direct comercianților din Europa și, ulterior, de la nivel global. Odată ce băncile beneficiare vor efectua modificările necesare în sistemele lor[3], Visa Direct va permite comercianților care utilizează tehnologia Worldpay să efectueze plăți în timp real către consumatori - îmbunătățind nivelul de satisfacție al clienților.

"De zeci de ani, Visa deschide calea şi inovează privind modul în care plătim în magazine și online. Acum avem oportunitatea de a transforma modul în care consumatorii și business-urile realizeză plăți reciproceîntr-un mod rapid, convenabil și sigur", a declarat Mike Lemberger, vicepreședinte senior Product Solutions, Visa în Europa. "Visa Direct este o platformă testată care permite companiilor de tehnologie, business-urilor și instituțiilor financiare să satisfacă cererea de plăți în timp real, susținută de omniprezența, eficiența costurilor și viteza rețelei globale a Visa."

"În ultimii ani, sistemul de plăți s-a schimbat radical în condiţiile în care clienții și consumatorii deopotrivă se aşteaptă să poată să realizeze plăți în termenii proprii – fie că vorbim de plăți în timp real sau de plăți efectuate printr-o metodă specifică. Suntem deosebit de încântaţi să lucrăm cu Visa pe această platformă unică și să fim printre primii care au adoptat platforma Visa Direct în Europa, dar și la nivel mondial. Credem că Visa Direct reprezintă un pas important spre satisfacerea nevoilor cliențior, oferind atât cumpărătorilor cât și comercianților instrumentele de care aceștia au nevoie", a declarat Dave Glaser, Chief Product Officer, Global eCom în cadrul Worldpay.

Este de așteptat ca Visa Direct să transforme plățile în Europa, întrucât va permite transferurile în timp real, susținute de securitatea și acoperirea rețelei globale de plăți a Visa, în următoarele situaţii:

  • Plăți între o companie şi un consumator: permite companiilor să efectueze aproape orice fel de plată direct către un cont Visa - cum ar fi câștigurile din jocuri, plățile pe polițe de asigurare și decontările efectuate zilnic de comercianți.
  • Plăți între companii: permite companiilor să-și plătească colaboratorii, contractorii și alți parteneri-firme mici în timp real.
  • Plăți între persoane fizice: permite consumatorilor să efectueze plăți reciproce rapid, convenabil și sigur, adesea prin intermediul dispozitivelor conectate - cum ar fi împărțirea costurilor cu facturile sau oferirea de cadouri.

În SUA, Visa Direct permite deja efectuarea de plăți pentru parteneri precum PayPal, Braintree, Square Cash și Stripe.

Visa Direct este una dintre numeroasele facilități bazate pe interfețele de programare a aplicațiilor de plată (API) disponibile pe platforma Visa Developer - o platformă deschisă menită să stimuleze inovația în domeniul plăților și al comerțului. Platforma este concepută pentru a ajuta instituțiile financiare, comercianții și companiile de tehnologie să răspundă cerințelor consumatorilor și comercianților care se bazează din ce în ce mai mult pe dispozitivele conectate pentru a face cumpărături, pentru a plăti și a fi plătiți.

[1]Disponibilitatea fondurilor variază de la o instituție financiară la alta.

[2]Disponibilitatea fondurilor variază de la o instituție financiară la alta.

[3]Visa în Europa a anunțat un mandat care impune emitenților de carduri să implementeze plățile în timp real până în octombrie 2018.