Visa transformă experiența de călătorie la nivel mondial - gata cu scotocitul după numerar sau bilete din hârtie

13/11/2017

  • Visa introduce un program global inovator pentru a facilita transportul cu ajutorul plăţilor contactless
  • Noile standarde şi noul program Visa Ready for Transitvor simplifica certificarea soluţiilor de plată pentru operatori şi furnizori de soluţii de plată
  • O nouă echipă de experţi din industriile de transport, tehnologie şi plăţi va oferi expertiză şi suport
  • Centrul de Inovaţie Visa din Londra se va concentra pe viitorul transporturilor, analizând tehnologii de ultimă generaţie şi companii de tehnologie

Visa (NYSE: V) lansează Soluţiile Globale de Transport Visa, un nou program creat cu scopul de a creşte gradul de utilizare a plăţilor contactless la turnicheţi şi la cititoarele instalate în autobuze, pentru a accelera şi a îmbunătăţi experienţa de plată din transportul public la nivel internaţional.

“Visa este cel mai bun mod de a plăti şi de a fi plătit oriunde şi de pe orice dispozitiv. Ne dorim să facem experienţa de a călători mai rapidă, mai simplă şi mai sigură, indiferent dacă mergem cu maşina, zburăm către destinaţia de vacanţă sau luăm un mijloc de transport public spre serviciu”, a declarat Michael Lemberger, Director Divizie Produse la Visa, în Europa. “Visa a avut un rol important în ceea ce priveşte parteneriatul cu reţeaua de Transport pentru Londra (TfL). Valorificăm expertiza care a rezultat în depăşirea cifrei de un miliard de călătorii contactless plătite cu Visa la TfL pentru a ajuta operatorii de transport public din toată lumea să facă trecerea de la numerar şi bilete la plăţile contactless în autobuze, trenuri şi la metrou.”

“Am depus eforturi considerabile pentru a face transportul public din Londra cât mai simplu pentru toată lumea, iar dezvoltarea sistemului de plată contactless a jucat un rol esenţial din acest punct de vedere“, a declarat Shashi Verma, Chief Technology Officer la TfL. “Mai mult de 40% din biletele unice sunt achitate cu carduri contactless sau dispozitive mobile şi am observat că în sistemul nostru au fost utilizate carduri din peste 100 de ţări”.

“Până am ajuns în acest punct, au fost necesare multe schimbări în modul de funcţionare a industriei de plăţi, inclusiv introducerea unor noi reglementări. Datorită colaborării între toate părţile implicate, am reuşit să vedem beneficiile imense pentru clienţi aduse de sistemul de plată contactless din Londra.”

Noul program de transport al Visa permite operatorilor de transport și furnizorilor de tehnologie, indiferent de dimenisunea acestora, să adopte tehnologia contactless ca opțiune de plată. Programul global include:

Consultanță: Departamentul de Soluții Globale de Plată a Visa include o echipă centrală în Londra şi specialişti dedicaţi în întreaga lume, care vor sprijini procesul de implementare a plăţilor contactless, oferind îndrumare şi suport direct. Membrii echipei deţin împreună o experienţă de peste 50 de ani în colaborarea directă cu operatorii de transport şi industriile conexe.

Soluţii: Visa a elaborat modelul Tranzacții în Transportul Public, o soluție de administrare a plăților contactless indiferent de dimenisunea operatorului de transport sau de structura tarifelor. Modelul Visa permite operatorilor să ofere o gamă de tarife flexibile, inclusiv tarife fixe, tarife orare sau de distanță, tarife multi-modale, precum și funcționalități ca plafonarea tarifelor, reduceri și rambursări pentru întârziere.

Instrumente și standarde: O parte importantă a Soluțiilor Globale de Transport ale Visa este reprezentată de extinderea programului Visa Ready pentru a include tehnologiile disponibile deja operatorilor de transport. Visa Ready for Transit permite companiilor de tehnologie să obțină certificarea Visa Ready, operatorii de transport asigurându-se astfel că soluțiile tehnologice pe care le aleg întrunesc standardele de securitate ridicate ale Visa. Primii participanţi în cadrul programului Visa Ready for Transit, Worldline şi Vix Technology, vor furniza noi soluţii contactless, cu circuit deschis, operatorilor de transport la nivel internaţional.

Viitorul transportului: Visa este preocupată să realizeze o experiență completă pentru consumatori, transformând Centrul de Inovație de la Londra în epicentrul viitoarelor soluții dedicate segmentului de transport, incluzând automobilele, transportul aerian și transportul public. Echipa Visa va colabora cu operatorii de transport, furnizorii de tehnologie, companiile din domeniul fintech și din alte domenii, pentru a examina toate aspectele legate de experienţa clienţilor şi pentru a crea împreună noi experienţe de călătorie.

Raportul Cashless Cities lansat recent de Visa a indicat că plăţile digitale au potențialul de a reduce semnificativ costurile municipalităților cu transportul în comun și sistemele de acces. Studiul a relevat că agențiile de transport cheltuie în medie 14,5 cenți pentru fiecare dolar fizic încasat, comparativ cu 4,2 cenți pentru fiecare dolar digital.

Visa a lansat recent o serie de evenimente dedicate operatorilor de transport și companiilor de tehnologie pentru a prezenta mai multe detalii despre diversele inițiative dezvoltate prin intermediul programului de transport. Primul eveniment a avut loc la Londra, iar următoarele se vor desfășura la Dubai, New York și Singapore.

Pe parcursul următoarelor luni, programul Soluțiile Globale de Transport Visa se va extinde în continuare pentru a include noi funcționalități, de la managementul fraudelor și operațiuni de suport la programe de loialitate și marketing având ca scop optimizarea experienței consumatorilor.

Echipa responsabilă de Soluțiile Globale de Transport Visa a implementat până acum o serie de soluții de transport în Europa, iar în acest moment are în derulare proiecte noi în Asia, America de Nord și Europa - toate concentrate pe propunerile clienților de îmbunătățire a utilizării transportului public. Acceptarea plăților contactless a crescut semnificativ la nivel global în ultimii ani - în special în Europa, unde 40% din tranzacțiile cu Visa în magazine fizice sunt contactless (sursa: date procesate de Visa, iunie 2017).