Visa finalizează achiziția Tink

14/03/2022

Press Release Image

Visa (NYSE: V) anunță că a finalizat achiziția Tink – o platformă de Open Banking care permite instituțiilor financiare, fintech-urilor și comercianților să dezvolte produse și servicii financiare și să faciliteze circulația fondurilor

Printr-un singur API, Tink permite clienților săi să transfere fonduri, să acceseze date financiare agregate și să utilizeze servicii financiare inteligente, cum ar fi informații privind evaluarea riscului și verificarea contului. Tink este integrat cu peste 3.400 de bănci și instituții financiare, ajungând la milioane de clienți ai băncilor din toată Europa.

Odată cu finalizarea tranzacției, fuziunea dintre Visa și Tink va permite clienților instituții financiare să ofere consumatorilor beneficii importante în ceea ce privește un control mai bun al experiențelor financiare, inclusiv gestionarea banilor, a datelor și a obiectivelor financiare. Firmele mari și mici vor avea, de asemenea, acces la o gamă mai diversificată și personalizată de instrumente pentru a desfășura activități digitale, în siguranță, fie că inițiază plăți, reconciliază extrasele bancare și conturile sau permit finanțarea alternativă.

„Instrumentele digitale sunt motorul noii economii, iar fuziunea dintre Visa și Tink va face posibile mai multe opțiuni și o calitate mai bună a serviciilor financiare digitale, pe măsură ce granițele dintre comerț, servicii financiare și plăți continuă să se contopească”, a declarat Charlotte Hogg, CEO al Visa Europe.

„Deschiderea și inovarea sunt cele două elemente vitale, necesare pentru a susține creșterea viitoarelor servicii financiare digitale. Combinația dintre infrastructura solidă a rețelei Visa, investiția continuă în reziliență, securitate cibernetică și prevenirea fraudei, pe de o parte, și API-urile Tink, tehnologia și relațiile cu clienții, de cealaltă parte, va contribui la accelerarea adoptării serviciilor de tip open banking în întreaga lume, oferind o platformă sigură și fiabilă pentru inovare”, a precizat Jack Forestell, Chief Product Officer al Visa.

„Rețelele globale permit companiilor inovatoare să se extindă/, iar Visa oferă cea mai bună fundație pentru ca Tink să se dezvolte în continuare”, a declarat Daniel Kjellén, CEO și co-fondator al Tink. „Visa va ajuta Tink să își extindă conectivitatea la peste 15.000 de instituții financiare, valorificând încrederea și notorietatea de care se bucură brandul Visa pentru a dezvolta viitorul serviciilor financiare, pe care împreună îl putem oferi clienților din Europa și din întreaga lume.”

Pe termen scurt, Tink va funcționa ca o subsidiară independentă a Visa. CEO-ul și co-fondatorul Tink, Daniel Kjellén, și echipa actuală de management vor continua să conducă organizația.

Despre Visa

Visa Inc. (NYSE:V) este unul dintre liderii mondiali în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile și securizate rețele de plată – ajutând consumatorii, companiile și economiile să prospere. Credem că economiile care includ pe toată lumea contribuie la dezvoltarea tuturor și considerăm că accesul este fundamental pentru viitorul circulației fluxurilor monetare. Află mai multe pe Visa.ro.

Despre Tink

Tink este una dintre cele mai mari platforme de Open Banking din Europa, care permite băncilor, fintech-urilor și startup-urilor să dezvolte servicii financiare bazate pe date. Printr-un singur API, Tink permite clienților să acceseze date financiare agregate, să inițieze plăți, să obțină informații (insight-uri) pe baza tranzacțiilor, să verifice titularul contului și să dezvolte instrumente de gestionare a finanțelor personale. Fondat în 2012, la Stockholm, Tink este conectat la peste 3.400 de bănci, care ajung la peste 250 de milioane de clienți din Europa. Cei 500 de angajați ai Tink deservesc peste 300 de bănci și fintech-uri din 18 piețe europene, având birouri în 13 țări. Noi susținem o nouă eră a finanțelor. Pentru mai multe informații, accesați tink.com.