Visa face un apel pentru standardizarea sistemelor de plată la încărcarea vehiculelor electrice

02/02/2022

Press Release Image
  • Visa solicită industriei să integreze standarde de plată interoperabile, care să ofere consumatorilor mai mult confort și o gamă mai largă de opțiuni.
  • Visa lansează o nouă dezbatere cu producătorii de stații de încărcare a vehiculelor electrice pentru a identifica soluțiile pentru instalarea punctelor de plată contactless.
  • Visa se alătură în premieră CharIN, o inițiativă internațională non-profit care colaborează cu entități aflate pe întreg lanțul valoric al mobilității electrice.

Visa (NYSE: V) lansează astăzi un apel pentru standardizarea și interoperabilitatea sistemelor de plată dedicate punctelor de încărcare a vehiculelor electrice din Europa. Visa consideră că industria europeană de încărcare a vehiculelor electrice ar trebui să își stabilească drept obiectiv să ofere consumatorilor libertatea de a plăti prin metoda preferată – în primul rând, prin adoptarea plăților în sistem deschis și interoperabil.

În prezent, nu există un standard larg răspândit în industrie pentru acceptarea plăților la punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Consumatorii din Europa, adesea, nu au posibilitatea de a alege metoda de plată și sunt forțați să utilizeze o singură opțiune (de exemplu, înrolarea într-o aplicație sau program de furnizor) sau ajung chiar în situația să nu-și poată încărca vehiculul deoarece nu dețin abonamentul necesar. Doar un număr mic de țări europene, un exemplu fiind Germania, au legiferat în favoarea unei abordări standardizate.

Pentru a ajuta la îmbunătățirea experienței consumatorilor, Visa lansează o consultare cu producătorii de puncte de încărcare a vehiculelor electrice și alți lideri din industrie, cu scopul de a identifica barierele și soluțiile pentru acceptarea pe scară largă a plăților interoperabile contactless și digitale.

Visa a anunțat, de asemenea, că va deveni prima companie din industria serviciilor financiare și a plăților care se va alătura Charging Interface Initiative (CharIN) ca membru cu drepturi depline. CharIN promovează standarde globale la încărcarea vehiculelor și reunește participanți de pe întregul lanț valoric al mobilității electrice, cu scopul de a dezvolta o infrastructură globală, un protocol sigur de încărcare și de plată și noi tehnologii care să faciliteze tranziția către vehiculele electrice și să încurajeze adoptarea, mai rapid, pe scară largă. În calitate de membru CharIN, Visa își propune să-și folosească expertiza în domeniul plăților pentru a sprijini aceste obiective.

Charlotte Hogg, CEO, Europa, Visa, a declarat: „Credem că adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice este esențială pentru a ajuta Europa să își atingă obiectivele privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Garantarea faptului că oamenii pot plăti cu ușurință la încărcare este esențială dacă dorim ca aceștia să decidă în favoarea vehiculelor electrice. Deocamdată, nu este cazul. Credem că acest lucru trebuie să se schimbe, astfel încât consumatorii să beneficieze de alegerea pe care o merită.

Vrem să avem un rol în găsirea unor soluții la această provocare, motiv pentru care am lansat o dezbatere în industrie cu privire la modul în care plățile contactless și digitale pot fi acceptate ca standard. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare să participăm la discuții în calitate de membru CharIN pentru a avansa cu acest subiect.”

Claas Bracklo, Președintele CharIN e.V., a declarat: „Ne apropiem de un moment decisiv în adoptarea vehiculelor electrice, astfel că nevoia unui standard global care să conecteze infrastructura și să ofere o experiență îmbunătățită șoferilor a devenit mai importantă ca niciodată.

CharIN lucrează de mulți ani cu producători de stații de încărcare, furnizori de software și componente, furnizori de energie, utilități și alte entități din lanțul valoric al mobilității electrice, dar considerăm, de asemenea, că fiabilitatea și consecvența metodelor de plată aplicabile sunt esențiale pentru îmbunătățirea experienței clienților. Așadar, suntem încântați să avem Visa alături de noi, dornică să contribuie cu expertiză sa bogată pentru a ne asigura că experiența de plată a clienților va fi comodă, rapidă și sigură.”

###

Despre Visa

Visa Inc. (NYSE:V) este unul dintre liderii mondiali în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile și securizate rețele de plată – ajutând consumatorii, companiile și economiile să prospere. Credem că economiile care includ pe toată lumea contribuie la dezvoltarea tuturor și considerăm că accesul este fundamental pentru viitorul circulației fluxurilor monetare. Află mai multe pe Visa.co.uk.

Despre CharIN

CharIN e.V. – Charging Interface Initiative (CharIN) este principala asociație globală, cu peste 250 de membri, dedicată promovării interoperabilității bazate pe Combined Charging System (CCS) ca standard global pentru încărcarea vehiculelor. Obiectivele CharIN includ extinderea rețelei globale de companii care sprijină CCS, elaborarea cerințelor pentru a accelera evoluția standardelor privind încărcare și definirea unui sistem de certificare pentru toți producătorii care implementează CCS în produsele lor. Află mai multe pe Charin.global.