Se aplică pentru aproape toate tranzacțiile ce necesită prezența cardului și care au o valoare sub 115 RON
Cum funcționează
Protecție la returnarea plăților
Tehnologia cu card Visa cu cip ajută la protejarea plăților efectuate în magazin împotriva cardurilor contrafăcute, prin generarea unui cod unic, utilizabil o singură dată, înainte de aprobarea tranzacției.
Începând din 1 octombrie 2015, răspunderea pentru fraudele cu carduri contrafăcute în magazin îi va reveni părții - fie instituția financiară emitentă, fie comerciantul - care nu a adoptat tehnologia cu cip.
Î + R
-
Comercianții trebuie să se încadreze într-unul din codurile de categorii de comercianți (MCC) eligibile pentru a putea participa (98% dintre MCC sunt eligibile).
Pentru mai multe detalii, consultați fișa informativă Serviciul Visa Easy Payment pentru comercianți.
-
Pentru a se califica, o tranzacție:
- Trebuie să fie o tranzacție Visa sau Visa Electron
- Trebuie să se desfășoare la un comerciant calificat
- Trebuie să aibă o valoare de maximum 115 RON, dacă se realizează în persoană
- Trebuie să aibă o valoare de maximum 230 RON, dacă se realizează în magazine de solduri și supermarketuri
- Trebuie să fie autorizată de emitentul cardului
-
Nu. Comercianții nu trebuie să se înscrie în sistemul Visa pentru a participa la programul VEPS. Nu se percepe nicio taxă suplimentară.
-
Modificările asupra dispozitivului nu sunt obligatorii, însă pot oferi un avantaj în scopul eficientizării tranzacțiilor. Comercianții ar trebui să colaboreze cu acceptatorul lor, pentru a stabili dacă sunt necesare modificări asupra dispozitivului.
-
Comercianții care folosesc tehnologii cu bandă magnetică, cip și contactless pot beneficia cu toții de pe urma VEPS. Toate tranzacțiile care se califică pentru VEPS urmează procedurile normale de acceptare. Care este cea mai importantă diferență? Nu este necesară semnătura și chitanțele sunt obligatorii numai la cerere.