Tinerii din noile generații sunt nativi ai Internetului, tech-savvy și puși la curent cu tot ce e nou în social media. Dar, mai presus de toate, sunt creativi, hotărâți și au spirit antreprenorial. Ei sunt liderii de mâine.

group of people lying down in park looking at mobile

Generațiile viitorului

Pentru generațiile Z și Alpha, Internetul este un tool natural și esențial, pe care îl folosesc în viața de zi cu zi și de care intenționează să se folosească în viitoarele lor cariere. În 2022, 78% din copiii români au câștigat proprii bani prin intermediul vânzărilor sau creării de conținut online, însă 12% susțin că nu au fost niciodată învățați despre cum să își țină banii în siguranță și cum să se ferească de fraudele online.

woman recording herself on mobile

Antreprenorii de mâine

Noile generații manifestă un interes tot mai crescut față de antreprenoriat. Aproape 90% din copiii și tinerii din România visează să fie proprii lor șefi, iar mulți dintre aceștia sunt convinși că vor folosi platformele de comunicare și de social media în activitatea lor zilnică la locul de muncă. Cu toate acestea, când vine vorba de creativitate, copiii români se inspiră cel mai puțin din mediul online și cel mai mult din cărți.

woman in office on laptop

Mereu cu un pas înainte

Copiii din noile generații sunt tot mai preocupați de economisit și de gestionarea atentă a bugetului lor lunar. În România, aproape 50% dintre aceștia susțin că economisesc mai mulți bani decât cheltuie și planifică să pună deoparte jumătate din viitorul lor salariu, dovedind astfel că generațiile Z și Alpha sunt foarte responsabile din punct de vedere financiar.

Gestionează-ți afacerea cu încredere cu Visa.