Innovation

Îmbunătăţirea plăţilor transfrontaliere prin parteneriate

By David Josephs, Director Visa Direct, Europa

Cross border payments

Pe măsură ce peisajul plăţilor digitale se schimbă, consumatorii şi companiile caută mereu metode mai simple şi mai accesibile de a trimite şi de a primi bani. Fie că facem o plată către un prieten sau un comerciant local, fie că trimitem bani unui membru al familiei aflat în străinătate, ar trebui să avem întotdeauna la dispoziţie cele mai eficiente metode de a transfera şi urmări aceşti bani.

Cu toate acestea, modul în care transferăm bani peste graniţe a fost dintotdeauna o experienţă netransparentă şi ineficientă, o sursă de confuzie şi costuri atât pentru consumatori, cât şi pentru companii. Veniturile transfrontaliere erau estimate în 2019[i] la 224 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o mare oportunitate pentru îmbunătăţirea modului de a trimite şi primi bani din străinătate şi o reală nevoie de a simplifica experienţa utilizatorilor.

Cum vă poate ajuta Visa

Visa îşi propune să simplifice mai mult ca oricând trimiterea şi primirea banilor. Platforma noastră de plăţi Visa Direct este doar una dintre modalităţile prin care facem acest lucru, facilitând transferuri de bani în timp aproape real[ii] prin intermediul reţelei noastre globale.

Având în vedere volumele uriașe tranzacționate anual la nivel global prin intermediul plăţilor transfrontaliere,  este mai important ca oricând să îmbunătăţim experienţa de a trimite şi primi bani din străinătate. Şi totuşi, majoritatea acestor plăţi tranzitează sisteme învechite şi ineficiente, ceea ce duce la creşterea costurilor procesării şi generează experienţe neplăcute pentru utilizatori. Visa operează una dintre cele mai mari reţele de plăţi din lume, prin urmare facilităm plăţile transfrontaliere şi oferim totodată o platformă fiabilă şi scalabilă de la care ne putem extinde capacităţile. Prin colaborarea cu alţi parteneri din sistem, putem profita de această poziţionare pentru a îmbunătăţi experienţa de plată a expeditorilor şi destinatarilor care plătesc produse şi servicii în străinătate.

Cum funcţionează Visa Direct

Visa Direct permite efectuarea de plăți de la o persoană la alta (P2P), între o companie şi un consumator (B2C) și de la o companie la alta (B2B). Cu ajutorul serviciului Visa Direct, fondurile pot fi transferate rapid, comod și în siguranță în contul Visa al beneficiarului, oferind acces rapid la fonduri, precum și posibilitatea de a efectua achiziții la milioane de locații comerciale din întreaga lume.

Visa colaboreaza cu instituții financiare, parteneri în domeniul tehnologiei și lideri pe zona transferurilor de bani din Europa şi din întreaga lume pentru a face disponibil serviciul Visa Direct pe scară cât mai largă. Unul dintre aceste parteneriate este cel cu TransferWise, o companie globală de tehnologie pentru plăţi internaţionale, care a implementat încă din 2019 soluţia Visa Direct pentru a oferi clienţilor săi mai multă accesibilitate, viteză şi transparenţă. Serviciul integrat le permite clienţilor TransferWise să transfere bani rapid şi sigur către carduri de debit în timp real[iii] și este disponibil și în România.

Ce urmează?

Acesta este doar un exemplu de valorificare a scalabilităţii şi fiabilităţii Visa pentru facilitarea plăţilor internaţionale. Visa  colaborează cu parteneri din întreaga industrie pentru a îmbunătăţi semnificativ experienţa plăţilor transfrontaliere, ajutând clienţii şi companiile să transfere bani peste graniţe într-un mod mult mai simplu.

Pentru informaţii suplimentare despre încheierea parteneriatelor cu Visa Direct, accesaţi https://www.visa.ro/deveniti-partenerul-nostru/tehnologie-de-plata/visa-direct.html .

[i] Urmărirea surselor de creştere robustă a plăţilor: Raportul McKinsey privind plăţile globale 2020  https://www.mckinsey.com/~/media/mckinsey/industries/financial%20services/our%20insights/accelerating%20winds%20of%20change%20in%20global%20payments/2020-mckinsey-global-payments-report-vf.pdf

[ii] Disponibilitatea efectivă a fondurilor variază în funcţie de instituţia financiară sau de regiune. Visa solicită instituțiilor emitente care permit transferul rapid de fonduri să le pună la dispoziția deținătorilor de carduri în cel mult 30 de minute de la aprobarea tranzacției. Consultaţi reprezentantul Visa sau Ghidul de implementare global pentru tranzacţii cu credit original Visa Direct pentru informaţii suplimentare.

[iii] Disponibilitatea efectivă a fondurilor diferă în funcţie de instituţia financiară sau de regiune. Visa solicită instituțiilor emitente care permit transferul rapid de fonduri să le pună la dispoziția deținătorilor de carduri în cel mult 30 de minute de la aprobarea tranzacției. Consultaţi reprezentantul Visa sau Ghidul de implementare global pentru tranzacţii cu credit original Visa Direct pentru informaţii suplimentare.

Tag: Payment technology