Global Matters

Visa își suspendă toate operațiunile în Rusia

Visa logo

Visa Inc. (NYSE:V) a anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia.

Măsura intră în vigoare imediat, iar Visa va colabora cu clienții și partenerii săi din Rusia pentru a sista toate tranzacțiile Visa în următoarele zile. Odată ce acest proces s-a încheiat, nicio tranzacție inițiată cu un card Visa emis în Rusia nu va mai fi posibilă în afara țării, iar cardurile Visa emise de instituții financiare din afara Rusiei nu vor mai funcționa în Federația Rusă.

„Suntem nevoiți să acționăm ca urmare a invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina și a evenimentelor inacceptabile la care asistăm”, a declarat Al Kelly, președinte și director executiv al Visa Inc. „Regretăm impactul pe care acest lucru îl va avea asupra colegilor noștri și asupra clienților, partenerilor, comercianților și deținătorilor de carduri pe care îi servim în Rusia. Acest război și amenințarea continuă la adresa păcii și stabilității ne impun să răspundem în conformitate cu valorile noastre.”

Despre Visa

Visa Inc. (NYSE:V) este unul dintre liderii mondiali în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile și securizate rețele de plată – ajutând consumatorii, companiile și economiile să prospere. Credem că economiile care includ pe toată lumea contribuie la dezvoltarea tuturor și considerăm că accesul este fundamental pentru viitorul circulației fluxurilor monetare. Află mai multe pe Visa.ro

Tag: Europe