Innovation

Visa sprijină creatorii interesați să-și construiască o afacere cu NFT-uri

Programul Visa Creator se desfășoară timp de un an și se adresează artiștilor, muzicienilor, creatorilor de modă și de film din toată lumea.

Young man on laptop_Visa Creator Program

Publicarea de conținut este, în prezent, o sursă de venit cu normă întreagă sau cu jumătate de normă pentru aproximativ 50 de milioane de artiști, muzicieni și creatori de orice tip. Cu o piață estimată la peste 100 de miliarde de dolari, economia creatorilor înregistrează unul dintre cele mai rapide ritmuri creștere dintre toate categoriile de afaceri mici [1,2].

Pentru a susține această creștere, Visa lansează Programul Visa Creator, o inițiativă care își propune să ajute artiștii, muzicienii, designerii de modă și realizatorii de film care se concentrează pe zona digitală să-și accelereze creșterea afacerii prin intermediul token-urilor nefungibile (NFT). Fiecare ciclu al programului va sprijini un grup selectat de antreprenori care doresc să-și aprofundeze cunoștințele despre tehnologia și platformele care stau la baza comerțului cu NFT-uri.
 

Dezvoltarea afacerii cu ajutorul NFT

Deoarece NFT-urile pot stabili proprietatea și autenticitatea bunurilor și media digitale, cum ar fi imaginile, videoclipurile și muzica, ele pot ajuta creatorii să genereze venituri și să-și dezvolte afacerea.

NFT-urile au potențialul de a deveni un accelerator puternic pentru economia creatorilor”, a spus Cuy Sheffield, șeful diviziei cripto, Visa. „Am studiat ecosistemul NFT și impactul său potențial asupra viitorului comerțului, industriei de retail și al rețelelor sociale. Prin programul Visa Creator, dorim să ajutăm noua generație de firme mici și micro-întreprinderi din industriile creative să utilizeze noi medii pentru comerțul digital.
 

Comunitate, mentorat și acces pentru artiști

Programul Visa Creator se adresează antreprenorilor care lucrează în artă, muzică, modă și film, care au intenții serioase de a include NFT-urile în modelul lor de afaceri, indiferent dacă tocmai și-au lansat primul NFT sau au mai multă experiență în domeniu.

În primele zile ale carierei mele în NFT, m-am bazat pe o comunitate de experți și susținători NFT care m-au ajutat să intru în această lume nouă”, spune Micah Johnson, fost sportiv profesionist, artistul din spatele lui Aku și unul dintre primii participanți din programul Visa Creator. „Sunt încântat să lucrez cu Visa pentru a oferi același tip de mentorat artiștilor care tocmai pornesc în călătoria lor NFT.

Artiștii selectați vor urma un program de grup, conceput pentru a le dezvolta și aprofunda cunoștințele în comerțul criptografic și plățile tradiționale. Programul se concentrează pe sprijinirea creatorilor în cinci domenii cheie:

  • Mentorat tehnic și de produs: Mentorat cu echipa Visa formată din lideri în zona de produse cripto și strategie, pentru a acoperi subiecte precum: evaluarea opțiunilor privind utilizarea rețelelor blockchain subiacente, a contractelor inteligente și a piețelor NFT.
  • Construirea comunității: Oportunitatea de a face schimb de idei și de a rezolva probleme împreună cu o comunitate de creatori în diverse etape ale călătoriei lor în domeniul NFT.
  • Acces la expertiza liderilor: Acces la teoreticieni și cercetători de top în domenii precum comerțul digital, web3, cripto și plăți.
  • Expunere la clienții și partenerii Visa: Oportunități de a colabora cu companii din rețeaua de clienți și parteneri Visa.
  • Subvenție: Ajutor financiar unic pentru a ajuta creatorii să demareze următoarea fază de creștere.


Sprijinirea noilor forme de afaceri mici

Programul Visa Creator face parte din eforturile continue ale Visa de a ajuta afacerile mici și micro-întreprinderile să obțină un acces mai extins la economia digitală. Prin inițiative bazate pe comunitate, cum ar fi Programul Visa Creator și She’s Next, Visa se concentrează pe digitalizarea firmelor mici și a micro-întreprinderilor, oferindu-le oportunități de acces la finanțare, resurse și expertiză.

Pe măsură ce conceptul de „afacere mică” continuă să se extindă și să evolueze, de la magazinele de familie până la creatorii de conținut și profesioniștii independenți, Visa este încântată să sprijine următoarea generație de antreprenori să-și dezvolte și să-și monetizeze afacerea.

Pentru a afla mai multe despre Programul Visa Creator șicum poate fi accesat, vizitați Visa.com.

_______________________

[1] SignalFire

[2] Influencer Marketing Hub

Tag: Digital commerce Tag: Payment technology Tag: Payment trends