Innovation

Cum preferă românii să plătească atunci când călătoresc în străinătate?

3 din 5 români aleg să plătească cu cardul sau cu dispozitive mobile în vacanțele peste hotare

Woman paying with the phone while on vacation

Odată cu estomparea pandemiei, românii sunt nerăbdători să-și petreacă din nou vacanțele peste hotare, să meargă în excursii de weekend în orașe din străinătate și să facă cumpărături în țările vecine.

Pe măsură ce restricțiile legate de pandemie sunt ridicate, consumatorii din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv românii, își fac planuri de călătorie pentru 2022. Acest lucru este confirmat de un studiu recent Visa privind intențiile de călătorie și de plată, care arată că, în general, respondenții români sunt destul de dornici să călătorească în vacanțe în străinătate (peste 3 nopți), peste 50% dintre români plănuind astfel de călătorii în 2022. Românii, alături de sloveni (62%), înregistrează cel mai mare procent în această privință dintre toți cetăţenii din regiunea ECE chestionaţi. Mai mult, 34% dintre respondenții din România se gândesc și la evadări scurte de weekend, arătând un apetit mai mare pentru astfel de călătorii în comparație cu cehii sau polonezii (25% fiecare).

Cardurile și portofelele digitale – metodele de plată preferate de români în străinătate

În străinătate, călătorii din România sunt dispuși să plătească cu cardurile sau telefoanele/ceasurile inteligente, mai degrabă decât cu numerar. Tendința de a plăti prin mijloace digitale s-a dezvoltat în timpul pandemiei, când consumatorii au apelat mai des la cumpărături online și plăți contactless în magazine, obiceiuri care acum se reflectă în preferințele lor de plată atunci când călătoresc în străinătate.

Visa consideră deja de multă vreme că turismul și călătoriile pot fi adevărați catalizatori pentru dezvoltare – factori cu impact pozitiv în privința oportunităților economice și a locurilor de muncă, precum și a promovării și aprecierii diversității culturale. Pe de o parte, plățile sunt un motor strategic de creștere și redresare pentru comercianții din turism, iar aceștia trebuie să evalueze modul în care valorifică metodele de plată pentru a continua să crească în era post-COVID-19. Pe de altă parte, reluarea deplasărilor, fie că este vorba de vacanță, city break sau de cumpărături într-o țară vecină, demonstrează că românii își recapătă încrederea în călătorii, ceea ce este de bun augur pentru o revenire a turismului internațional și a tranzacțiilor transfrontaliere”, a comentat Elena Ungureanu, Visa Country Manager in Romania.

Călătoriile în străinătate sunt strâns legate de plățile efectuate în alte valute, prin diverse metode de plată. Pentru a-și administra cheltuielile și plățile în timpul călătoriilor în străinătate, majoritatea respondenților români (61%) au declarat că preferă mijloacele de plată digitale, inclusiv cardul sau telefonul/ceasul inteligent. Românii care folosesc cardul sau telefonul/ceasul inteligent atunci când călătoresc în străinătate apreciază aceste metode de plată pentru comoditate (aproape 67%), rapiditate (peste 62%) și siguranță (peste 57%), dar și pentru eliminarea riscului de a pierde numerarul (aproape 51%) și a nevoii de a schimba numerar în moneda locală (peste 48%).

Rețeaua de încredere Visa cu acoperire globală

Când călătoresc, oamenii au încredere în Visa atunci când își deschid portofelul pentru a plăti cu cardul sau își folosesc telefonul sau ceasul inteligent pentru a-și accesa cardurile salvate digital, datorită rețelei globale securizate Visa, care funcționează pentru toată lumea, pretutindeni. Acest lucru este valabil mai ales atunci când călătorim, deoarece Visa permite circulația banilor în întreaga lume: rețeaua Visa conectează 3,8 miliarde de carduri și peste 100 de milioane de puncte de plată la comercianți.

În străinătate, datorită Visa, puteți plăti în siguranță, la fel ca acasă. Puteți folosi cardul contactless sau un dispozitiv mobil conectat pentru plăți simple, sigure și rapide, oriunde acestea sunt disponibile, fără să fie nevoie să purtați numerar atunci când vă aflați în străinătate. Nici moneda de plată nu este o problemă: de la dolari la dinari, veți avea întotdeauna banii potriviți la îndemână. Și dacă aveți neapărat nevoie de numerar, îl puteți obține de la milioane de bancomate care afișează sigla Visa în întreaga lume.


Aveți de gând să călătoriți în străinătate în această vară? Urmați aceste sfaturi simple de la Visa pentru plăți fără griji în timpul călătoriei

Plăți în străinătate

Când utilizați cardul pentru a efectua o plată sau pentru a retrage numerar în străinătate, este posibil să puteți alege între plata în moneda locală sau în moneda dvs. Selectarea monedei locale vă poate oferi o rată de schimb mai competitivă.

Tarife bune

Utilizarea cardului Visa în străinătate poate oferi o rată de conversie mai bună decât schimbul valutar în numerar.

Fără griji

Folosirea cardului Visa în străinătate vă scapă de griji datorită măsurilor de protecție atât pentru plățile interne, cât și pentru cele internaționale.

Securitate

Tranzacțiile cu Visa în străinătate beneficiază de aceleași sisteme antifraudă bazate pe tehnologie de vârf ca și cele domestice, astfel încât plățile dvs. sunt sigure, oriunde v-ați afla.

Simplitate

Folosiți-vă cardul pentru o călătorie lejeră și plăți simple, fără efort, prin intermediul Visa.

Acceptare

Puteți plăti ușor și convenabil cu cardul Visa în peste 100 de milioane de locații din peste 200 de țări la nivel global, oriunde vedeți simbolul Visa.

Tag: Payment trends Tag: Mobile payments Tag: Wearables