Innovation

Visa sprijină fintech-urile într-un peisaj financiar în continuă evoluție

Paying with Visa contactless card

Visa este partenerul principal al Unchain Fintech Festival, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate fintech-urilor din Europa Centrală și de Est, care anul acesta are loc pe 13 și 14 iulie. Reprezentanți ai băncilor centrale, experți din companii financiare și de tehnologie, bancheri, investitori se reunesc la Oradea pentru a discuta cele mai recente tendințe în zona inovației tehnologice în serviciile financiare, printre care open banking, plăți digitale, reglementări și monede digitale emise de băncile centrale, digital banking, tehnologia cloud, securitate cibernetică și multe altele.

Parteneriatul cu acest eveniment regional este parte a angajamentului Visa de a încuraja inovația și de a contribui la construirea unui viitor digital, prin susținerea colaborării dintre fintech-uri și jucătorii financiari tradiționali.

Companiile fintech și startup-urile au ieșit mai puternice din pandemie, datorită platformelor lor inovatoare de tranzacționare de bunuri și servicii sau, și mai important, de transferuri de bani. Succesul lor în asigurarea circulației banilor în timp real și în siguranță reprezintă un motor al creșterii viitoare și stimulează ecosistemul de plăți digitale.

Fintech-urile pot răspunde, însă, cerințelor consumatorilor doar dacă au acces la o rețea extinsă de companii, clienți și furnizori de servicii. Ce se poate face, deci, pentru a susține startup-urile, dar și companiile fintech cu reputație, astfel încât să ne putem bucura cu toții de beneficiile oferite de inovațiile acestora?

Programe precum Visa Fintech Fast-Track și Visa Developer sunt concepute pentru a consolida creșterea și expunerea fintech-urilor, astfel încât acestea să poată acoperi în continuare nevoile în continuă transformare ale clienților.

Cu o finanțare totală de peste 500.000 de dolari anual, programul Visa Everywhere Initiative creează oportunități și alimentează succesul celor mai promițătoare fintech-uri și startup-uri din Europa Centrală și de Est și nu numai.

Fintech-urile au contribuit nu doar la creșterea incluziunii digitale, însă au reușit să răspundă și cererii tot mai mari pentru noi modalități de plată, cum ar fi programele de plată în rate, acceptarea plăților prin intermediul telefonului și plățile în timp real. De exemplu, prin Visa Direct, platforma de plăți în timp real, fintech-urile permit clienților să primească și să trimită bani către miliarde de puncte din întreaga lume, în oricare dintre cele 160 de monede acceptate.

Accesibilitatea la scară largă, ușurința de utilizare și costurile mai mici au stimulat dezvoltarea acestor inovații de plată în întreaga lume, în ultimii ani.

Cu 1,8 miliarde de persoane fără acces la servicii financiare digitale la nivel global, Visa Everywhere Initiative caută fintech-uri care să ofere soluții inovatoare de plată și comerț pentru a face față provocării accesului și incluziunii financiare. Acestea includ, dar nu se limitează la: facilitatori de servicii digitale, emitere digitală, valoare adăugată pentru comercianți și consumatori în zona finanțelor personale și a soluțiilor pentru afaceri mici și mijlocii. Anul acesta, inițiativa s-a extins către startup-urile care folosesc criptomonedele și Visa Direct în moduri inovatoare.

Accesul fintech-urilor la finanțare și la ecosistemul de plăți este, de asemenea, esențial. De la lansarea sa în 2015, programul a sprijinit startup-uri din peste 100 de țări să acceseze finanțări totale de peste 16 miliarde de dolari și să aibă acces la rețeaua largă de clienți Visa, abordând astfel unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă antreprenorii la început de drum.

Pentru mai multe informații despre programul VEI, vizitați www.visa.com/everywhereinitiative

Tag: Payment technology Tag: Digital commerce Tag: Financial Inclusion