Innovation

Cum plătești cu telefonul cumpărăturile de Crăciun?

Paying with the mobile phone in-store

Românilor le place să plătească cu telefonul. Peste patru milioane dintre ei (28%) intenționează să achite cumpărăturile de sezon cu telefonul mobil, datorită rapidității și confortului. Este nevoie doar de câțiva pași simpli pentru a face astfel de plăți.
 

Sezonul de vârf al cumpărăturilor de Crăciun se apropie cu pași repezi. În ultimii ani, românii au început să plătească mai mult cu telefonul în magazine: 1 din 3 români îl folosește deja ca dispozitiv de plată, apreciind rapiditatea și confortul, dar și securitatea. Majoritatea celor care fac plăți mobile în mod obișnuit vor plăti cu telefonul și în timpul cumpărăturilor de Crăciun – în magazin sau online.

Însă, deși telefoanele mobile fac parte din viața de zi cu zi, există încă persoane care nu au făcut până acum plăți mobile. 24% dintre consumatorii români care nu plătesc cu telefonul în magazin consideră că instalarea acestei metode de plată poate fi dificilă.
 

Cum să vă bucurați de cumpărături rapide și relaxate de Crăciun

  1. Adăugați cardul Visa într-o aplicație sau un portofel digital instalate pe telefon sau ceasul inteligent. De regulă, este nevoie să deschideți aplicația sau „portofelul” pe dispozitivul mobil și să faceți o fotografie a cardului Visa, ceea ce vă permite să vă încărcați rapid datele cardului. Apoi trebuie să introduceți manual codul CVV2 format din 3 cifre – îl veți găsi pe spatele cardului. Acest proces poate fi ușor diferit în funcție de sistemul de operare al dispozitivului mobil.

  2. În magazin, în loc să folosiți cardul bancar tradițional, poziționați dispozitivul mobil deasupra terminalului de plată POS, confirmând în prealabil plata prin scanarea amprentei sau a feței. În unele situații, este posibil să vi se ceară să introduceți codul PIN pentru autorizarea tranzacției.

  3. Aproape toate cele peste 300.000 de terminale de plată din România acceptă plăți contactless, astfel că nu există riscul de a nu putea folosi această opțiune de plată sigură și confortabilă.
     

Cum puteți plăti online direct de pe telefon

Mulți români își folosesc telefoanele și pentru cumpărături online, nu doar în magazin. 79% dintre consumatorii români comandă bunuri sau servicii folosind aceste dispozitive mobile și 81% le plătesc tot prin intermediul lor.

Când faceți plăți online de pe mobil, este posibil să fie nevoie și de scanarea amprentei sau a feței pentru autorizarea tranzacției. Este important să rețineți că se aplică aceleași limite de tranzacționare ca în cazul unui card bancar clasic. Uneori, înainte de prima plată, este necesar să modificați limita maximă de tranzacționare stabilită de unele bănci.
 

Securitatea, pe primul plan

Toate plățile efectuate cu Visa prin intermediul telefonului, ceasului inteligent sau tabletei sunt protejate la fel ca oricare altă tranzacție cu Visa. Puteți fi siguri că datele sensibile ale cardului nu vor fi accesibile nimănui, deoarece Visa le înlocuiește cu o serie de cifre sau un token digital atunci când le adăugați într-un portofel mobil.

Cardul Visa, inclusiv soluțiile de plată pentru dispozitive mobile, oferă securitate suplimentară pentru plățile online, prin opțiunea de chargeback (refuz de plată). Puteți folosi această opțiune dacă aveți probleme cu o achiziție (bunurile nu au ajuns, nu se potrivesc cu descrierea, sunt defecte sau deteriorate etc.). Primul pas este să încercați să rezolvați problema cu comerciantul. Dacă situația nu poate fi soluționată în mod amiabil, banca dumneavoastră poate încerca să recupereze fondurile de la banca comerciantului.

Este atât de simplu – acum puteți face cumpărăturile de Crăciun doar cu telefonul.

Tag: Mobile payments Tag: Payment trends Tag: Digital commerce Tag: Payment Security