Global Matters

Visa și ING Bank invită antreprenoarele să aplice în programul She’s Next

Program de granturi și mentorat

Fiecare mică afacere pornește din pasiune și se clădește mai departe prin inovație. Ideile uimitoare și  îndrăznețe așteaptă de cele mai multe ori să își găsească loc în lumina reflectoarelor, iar Visa susține micile businessuri pentru ca aceste idei să devină realitate. Începând cu luna aprilie, femeile antreprenor din România pot aplica în cadrul programului Visa She’s Next, organizat împreună cu ING Bank și Impact Hub Bucharest, pentru a beneficia de sesiuni de mentorat și coaching, precum și de 3 granturi în valoare de 10.000 de euro fiecare.

Visa She’s Next te duce cu un pas mai aproape de succes

În 2019, Visa a lansat inițiativa globală She’s Next pentru a susține femeile în a-și finanța, conduce și dezvolta micile lor afaceri. Până în prezent, Visa a investit peste 3,93 milioane de euro în peste 380 de granturi și sesiuni de coaching în cadrul programului Visa She’s Next la nivel global, inclusiv în Polonia, Ungaria, Slovacia, Irlanda, țările baltice și țările nordice. [1]

Bazându-se pe modelul de succes al programului la nivel mondial, Visa lansează She’s Next în România alături de ING Bank, cu scopul de a încuraja dezvoltarea afacerilor conduse de femeile antreprenor pe plan local și de a le oferi resursele necesare pentru a-și atinge adevăratul potențial în business.

Cum poți aplica?

Înscrierea în programul de granturi și mentorat Visa She’s Next este extrem de simplă. Femeile antreprenor trebuie să trimită povestea  businessului lor, să spună ce le-a inspirat să înceapă o afacere, precum și să evidențieze provocările cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi. În plus, în ultima etapă a programului, semifinalistele vor putea să prezinte o idee de utilizare a grantului pentru dezvoltarea afacerii lor.

Un juriu dedicat va selecta 10 finaliste care vor beneficia de sesiuni de mentorat și coaching pe parcursul unei perioade de șase luni, care să le ajute în dezvoltarea afacerii, iar trei dintre acestea vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele trei granturi în valoare de 10.000 de euro fiecare. Formularele de înscriere pot fi trimise aici în perioada 16  aprilie - 25 mai, iar câștigătoarele vor fi alese în urma unui pitch organizat în luna noiembrie a acestui an.

„Întreprinderile mici și mijlocii aduc avantaje economice pentru sute de milioane de oameni din Europa și sunt esențiale în conturarea unui viitor în care să ne regăsim cu toții. De aceea, Visa pune la dispoziția micilor antreprenori resursele, soluțiile și accesul la rețele și servicii financiare care să ajute la finanțarea, conducerea și creșterea afacerilor lor. Sprijinirea afacerilor deținute și conduse de femei este cu atât mai importantă cu cât ponderea acestora în România (36,5%) [2] rămâne sub cea a afacerilor conduse de bărbați. Mă bucur să avem un partener implicat precum ING Bank cu care să desfășurăm programul She’s Next în România și sper ca această inițiativă să ajute femeile antreprenor în atingerea obiectivelor lor ambițioase de business, contribuind totodată la creșterea economiei locale și globale.”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Sesiunile de mentorat personalizate vor oferi acces la informații practice din partea unor alte femei lider, precum și la resurse educaționale valoroase pentru a-și duce afacerea la nivelul următor. Astfel, antreprenoarele vor porni într-o călătorie de dezvoltare profesională în care se vor bucura de un know-how complex, de la crearea și aplicarea unui plan de business, până la soluții pentru digitalizarea afacerii, dar și acces la o comunitate de femei antreprenor, cu obiective, interese și provocări comune.

Singurele condiții pentru antreprenoarele care doresc să se înscrie în programul desfășurat la nivel național sunt să aibă un business deja înființat și să dețină o pondere de cel puțin 51% în structura acționariatului.

Resurse gratuite pentru afacerile la început de drum

Visa oferă întreprinderilor mici posibilitatea de a beneficia de tehnologia și inovația de care dispune, astfel încât acestea să poată ține pasul cu nevoile consumatorilor și să creeze o experiență de cumpărături și de plată simplă și eficientă. Pe lângă oportunitățile oferite în programul She’s Next, femeile antreprenor, și nu numai, pot accesa în mod gratuit resurse educaționale și inițiative care să le vină în ajutor pe plan local prin platforma Marile Afaceri Mici, lansată de Visa în urmă cu doi ani. În cadrul platformei, micii antreprenori pot accesa beneficii și oferte speciale care ajută la dezvoltarea afacerii lor pe mai multe paliere, de la crearea unui site web, obținerea certificatelor digitale pentru semnătura electronică, soluții de e-facturare, până la promovarea și vânzarea de produse și servicii online, dar și pachete cu discount dedicate exclusiv PFA-urilor.

 

[1] Date Visa

[2] Date Oficiul Național al Registrului Comerțului, februarie 2024

Tag: Financial Inclusion Tag: Financial Literacy Tag: Women’s Empowerment Tag: Diversity