Condițiile de prestare a serviciilor aferente Visa Solution

IMPORTANT: CITIȚI TERMENII VISA SOLUTION („TERMENI”). CONFIRMAȚI CĂ ÎNȚELEGEȚI TOȚI TERMENII DACĂ V-AȚI ÎNREGISTRAT SAU AȚI ACTIVAT UN CARD VISA SOLUTION. ACEȘTIA ÎNLOCUIESC TERMENII ANTERIORI. 

Pentru înregistrarea Visa Solution după data de 1 iulie 2024, se va aplica următoarea secțiune.

Visa Solution este supusă eligibilității titularului cardului. Înțelegeți că, în cazul în care emitentul oferă Click to Pay, este posibil să nu fiți eligibil pentru Visa Solution. Visa poate, totuși, să coordoneze cu emitentul dumneavoastră (inclusiv prin partajarea informațiilor pe care le-ați furnizat pentru a vă înregistra pentru Visa Solution) pentru a se asigura că beneficiați de servicii adecvate și optimizate. Dacă nu sunteți eligibil pentru Visa Solution, înțelegeți că recunoașterea și confirmarea prezentelor Condiții nu creează un acord cu Visa, iar restul Condițiilor nu se vor aplica. Termenii scriși cu majusculă sunt definiți în prezentele Condiții.

  1. Visa Solution

  Visa Solution este gestionată de Visa U.S.A. Inc. („Visa”). Informațiile de contact pentru Visa sunt incluse în „Contactați-ne” din Secțiunea L de mai jos.

  Conform utilizării acestor Condiții, termenul „Visa Solution” va însemna toate cele de mai jos: toate funcțiile, funcționalitățile și serviciile Visa Click to Pay și/sau Visa Checkout, disponibile acum sau adăugate în viitor, indiferent dacă sunt marcate ca Visa Click to Pay, Visa Checkout sau un alt nume și dacă sunt disponibile prin intermediul site-ului sau al site-ului mobil aferent Visa Solution, așa cum este operat ca domeniu sau subdomeniu („Site web”) sau printr-o aplicație sau funcționalitate oferită de o bancă emitentă sau de o instituție de plată, comerciant, sau alte terțe părți (denumite colectiv, „Serviciile”); logourile, designul, textul, imaginile, videoclipurile, elementele grafice, programele informatice și alte tipuri de conținut și materiale ale Visa sau ale licențiatorilor săi, disponibile prin intermediul Visa Solution și selectarea și aranjarea acestora (denumite colectiv „Conținutul”); și hardware-ul, programele software și rețele Visa asociate cu punerea la dispoziția dumneavoastră a Visa Solution (denumite colectiv „Sistemul Visa Solution”).

  Visa Solution vă oferă (i) posibilitatea de a stoca contul de plată și alte informații conexe, cum ar fi adresa de e-mail, numărul de telefon mobil și adresele de facturare și expediere („Detalii card”) pentru cardurile dumneavoastră Visa de credit, de debit și prepaid reîncărcabile, precum și pentru alte carduri sau metode de plată despre care Visa a decis că sunt eligibile pentru a fi utilizate cu Visa Solution („Carduri eligibile”); și (ii) capacitatea de a utiliza Visa Solution pentru a partaja detaliile cardului dumneavoastră cu comercianții, sau alte terțe părți, care afișează pictograma Click to Pay  unde este acceptată Visa sau care afișează un marcaj Visa checkout, pentru a le permite să prelucreze o tranzacție. Visa poate actualiza automat anumite detalii ale cardului, cum ar fi numărul cardului și data expirării, așa cum sunt furnizate de instituția financiară sau de altă entitate care a emis Cardul/Cardurile dumneavoastră eligibile („Emitent”).

  Emitentul dumneavoastră poate furniza informații suplimentare despre Cardul/Cardurile dumneavoastră eligibile, cum ar fi disponibilitatea punctelor de recompensă, opțiunile de rate și alte beneficii ale Cardului/Cardurilor eligibile. În acest caz, vă prezentăm aceste informații în Visa Solution ca atare, așa cum au fost primite de la emitentul Cardului dumneavoastră eligibil. Dacă aveți întrebări despre aceste informații, contactați Emitentul.  Acolo unde este cazul, Visa vă va prelucra informațiile pentru a stabili dacă sunteți eligibil pentru aceste opțiuni sau beneficii și pentru a vi le afișa.

  Atunci când utilizați Visa Solution, vom transmite detaliile cardului dumneavoastră comerciantului sau unei alte entități externe aplicabile pentru a le permite să prelucreze tranzacția. Visa poate genera un surogat numeric al numărului contului dumneavoastră de plată cu cardul eligibil Visa (un token) care va fi utilizat pentru a vă proteja Cardurile eligibile. Sunteți de acord că comerciantul sau altă entitate externă aplicabilă poate transmite informații despre tranzacție către rețeaua aplicabilă pentru Cardul dumneavoastră eligibil și că tranzacția dumneavoastră va fi plătită utilizând Cardul eligibil pe care l-ați selectat.

  Confirmați că detaliile cardului stocate sau furnizate prin utilizarea Visa Solution sunt furnizate de dumneavoastră sau, în anumite jurisdicții, în numele dumneavoastră de către Emitent sau de către un comerciant sau o entitate externă și conțin informații financiare personale. Puteți utiliza Cardurile eligibile numai în legătură cu Visa Solution, dacă Emitentul dumneavoastră vă consideră titularul cardului sau utilizator autorizat, iar numele dumneavoastră apare pe Cardul eligibil. Confirmați și sunteți de acord că sunteți responsabil pentru integralitatea și acuratețea detaliilor cardului și a altor informații pe care le stocați cu Visa Solution sau pe care le furnizați prin utilizarea Visa Solution. Trebuie să utilizați numai adrese de e-mail și numere de telefon valabile, deținute sau controlate de dumneavoastră. Deși Visa poate efectua anumite verificări de validare a detaliilor cardului pentru cardurile Visa, Visa nu este responsabilă pentru acuratețea detaliilor cardului sau a altor informații pe care le furnizați, inclusiv dacă detaliile cardului sunt actuale și actualizate.

  Visa Solution nu este un cont de plată sau bancar și nu vă oferă niciun credit dumneavoastră sau unui comerciant. Orice tranzacție pe care o efectuați utilizând Visa Solution se va reflecta în contul care se referă la cardul eligibil pe care îl utilizați pentru tranzacție. Plata aferentă contului este exclusiv o chestiune între dumneavoastră și emitentul cardului eligibil.

  2. Notificare importantă privind tranzacțiile dumneavoastră

  DEȘI VISA SOLUTION CONTRIBUIE LA FACILITAREA TRANZACȚIEI, VISA NU ESTE PARTE A TRANZACȚIEI, IAR PLATA DE LA UN COMERCIANT CU PRIVIRE LA UTILIZAREA DVS. A VISA SOLUTION, INCLUSIV ACHIZIȚIA SAU RETURNAREA DE BUNURI SAU SERVICII, SE REALIZEAZĂ EXCLUSIV ÎNTRE DVS. ȘI COMERCIANT.

  DACĂ SOLICITAȚI O RAMBURSALE SAU O ANULARE A ORICĂREI TRANZACȚII EFECTUATE UTILIZÂND VISA SOLUTION, TREBUIE SĂ CONTACTAȚI COMERCIANTUL ÎN CAUZĂ ȘI/SAU EMITENTUL CARDULUI ELIGIBIL UTILIZAT PENTRU TRANZACȚIE. REȚINEȚI CĂ VISA NU ESTE PARTE A TRANZACȚIEI ȘI, PRIN URMARE, VISA NU POATE REZOLVA ASTFEL DE PROBLEME PE CARE LE-AȚI PUTEA AVEA PRIVIND TRANZACȚIA.

  DACĂ AVEȚI UN LITIGIU CU UN COMERCIANT PRIVIND O TRANZACȚIE EFECTUATĂ ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL VISA SOLUTION, SUNTEȚI SINGURUL RESPONSABIL PENTRU SOLUȚIONAREA LITIGIULUI DIRECT CU COMERCIANTUL SAU PRIN INTERMEDIUL EMITENTULUI DVS. DATORITĂ MODULUI ÎN CARE FUNCȚIONEAZĂ VISA SOLUTION, VISA NU ESTE PARTE A TRANZACȚIEI.

  3. Condițiile de prestare a serviciilor

  Este posibil ca Visa Solution să nu fie disponibilă pentru toate cardurile eligibile. În plus, Visa poate, la discreția sa, să elimine Cardurile eligibile din Visa Solution sau să prevină activarea Cardurilor eligibile pentru Visa Solution, iar Visa poate, de asemenea, să revizuiască în orice moment eligibilitatea cardurilor preplătite specifice sau generale de credit, debit și prepaid reîncărcabile, precum și a altor carduri sau metode de plată care constituie Carduri eligibile.

  4. Eligibilitate

  Visa Solution este disponibilă numai pentru persoanele care:

  1. sunt rezidente ale uneia dintre următoarele jurisdicții: Andorra, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, Insulele Canalului, Chile, China (continentală și Hong Kong), Columbia, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Republica Dominicană, Insulele Feroe, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Groenlanda, Ungaria, India, Irlanda, Insula Man, Italia, Kuweit, Liechtenstein, Malaysia, Malta, Mexic, Monaco, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia, Peru, Polonia, Qatar, România, San Marino, Arabia Saudită, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit, Statele Unite (inclusiv teritoriile sale) sau Vatican, pe măsură ce fiecare jurisdicție devine disponibilă („Jurisdicțiile eligibile”);
  2. au împlinit vârsta legală a majoratului în jurisdicția, provincia sau teritoriul lor de reședință;
  3. au capacitatea de a accesa internetul pe un computer sau un alt dispozitiv; și
  4. sunt titularul cardului sau utilizatorul autorizat al unuia sau mai multor Carduri eligibile și au o situație bună cu privire la conturile de card eligibile.

  Este interzis accesul la Visa Solution din orice locație în care aceasta este ilegală sau restricționată. Dacă jurisdicția dumneavoastră de reședință se modifică, trebuie să vă anulați imediat înregistrarea la Visa Solution și să vă reînregistrați cu noua jurisdicție de reședință, dacă este o Jurisdicție eligibilă. Dacă noua dumneavoastră locație nu este o Jurisdicție eligibilă, vă puteți reînregistra atunci când Visa Solution devine disponibilă în noua dumneavoastră locație.

  5. Înregistrare și securitate

  Dacă alegeți să vă înregistrați sau să activați un Card eligibil pentru Visa Solution, sunteți de acord să ne furnizați informații reale, exacte, actuale și complete despre dumneavoastră și să ne înștiințați dacă există modificări ale informațiilor. În măsura maximă permisă de legislația aplicabilă, confirmați și sunteți de acord că Visa nu va avea nicio răspundere asociată sau rezultată din faptul că nu ați menținut informațiile exacte la Visa, aceasta incluzând faptul că nu ați primit informații și actualizări importante despre Visa Solution. Dacă Visa are motive rezonabile să suspecteze că orice informații pe care ni le-ați furnizat sunt false, inexacte sau incomplete, Visa poate suspenda sau rezilia înregistrarea dumneavoastră pentru Visa Solution sau utilizarea acesteia și poate refuza orice utilizare curentă sau viitoare a Visa Solution (sau a oricărei părți a acesteia) de către dumneavoastră.

  Ca parte a înregistrării dumneavoastră, vi se solicită să creați un nume de utilizator și, pe unele piețe, vi se poate solicita să creați o parolă. Aceste date sunt utilizate pentru autentificarea dumneavoastră atunci când utilizați Visa Solution. Dacă vi se solicită să stabiliți o parolă, pentru protecția dumneavoastră, trebuie să alegeți o parolă care este unică pentru Visa Solution, să vă memorați numele de utilizator și parola și să nu păstrați notată parola dumneavoastră pe sau cu ajutorul computerului, tabletei, dispozitivului mobil personal sau al altui dispozitiv folosit pentru a accesa Visa Solution. Sunteți responsabil pentru protejarea confidențialității numelui dumneavoastră de utilizator și a parolei/parolelor, dacă există. În plus, dacă alegeți să fiți reținut pe dispozitivul sau browserul dumneavoastră sau să asociați utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution cu un portofel digital, pe unul sau mai multe dispozitive, sunteți responsabil pentru protejarea siguranței și accesului la astfel de dispozitive. Este important să faceți acest lucru, deoarece nu suntem răspunzători pentru pierderile suferite ca urmare a utilizării neautorizate a Cardului dumneavoastră eligibil și, în funcție de circumstanțe, Emitentul dumneavoastră vă poate trage la răspundere pentru utilizarea neautorizată a contului dumneavoastră de Card eligibil. Sunteți de acord să notificați imediat Visa cu privire la orice utilizare neautorizată a numelui dumneavoastră de utilizator, a parolei, dacă este cazul, sau a Cardului dumneavoastră eligibil din Visa Solution, sau dacă dispozitivul/dispozitivele dumneavoastră pe care ați ales să rămâneți memorat sau de pe care v-ați asociat utilizarea Visa Solution cu un portofel digital au fost pierdute sau furate, sau au fost accesate neautorizat sau cu privire la orice altă breșă de securitate reală sau potențială legată de utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution. Visa își rezervă dreptul de a elimina Cardurile dumneavoastră eligibile din sau de a suspenda sau de a înceta utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution și/sau, dacă aveți o parolă, vă solicită să vă schimbați parola, dacă Visa consideră că aceasta nu mai este sigură.

  Sunteți responsabil pentru utilizarea cardurilor dumneavoastră eligibile în Visa Solution și pentru asigurarea faptului că utilizarea sau accesul la Visa Solution respectă în totalitate prezentele Condiții.

  Confirmați că Visa vă poate trimite o parolă unică la adresa de e-mail și/sau către telefonul mobil pentru a verifica dacă într-adevăr dumneavoastră utilizați Visa Solution.

  Revizuim în mod regulat măsurile de securitate pentru Visa Solution. Cu toate acestea, nu putem garanta că informațiile pe care le transmiteți prin internet sunt complet sigure.

  Puteți alege să utilizați capacitățile dispozitivului dumneavoastră personal, cum ar fi amprentele, autentificarea facială și/sau codul de acces al dispozitivului („Cheile de acces”) în legătură cu Visa Solution, atunci când sunt puse la dispoziție de Visa. Utilizarea de către dumneavoastră a Cheilor de acces este reglementată de acordul dintre dumneavoastră și producătorul dispozitivului dumneavoastră. Amprentele dumneavoastră, datele de autentificare facială și/sau codul de acces ale dispozitivului nu părăsesc dispozitivul. Puteți alege să utilizați Cheile de acces în legătură cu orice tranzacție de plată și puteți dezactiva utilizarea Cheilor de acces în legătură cu Visa Solution, prin deconectarea cardului dvs. sau prin îndepărtarea dispozitivului dvs. aici.

  6. Acorduri cu titularul de card

  Prezentele Condiții nu alterează sau modifică în niciun alt mod niciun acord încheiat cu Emitentul dumneavoastră cu privire la un Card eligibil („Acordul cu titularul de card”). În cazul unei neconcordanțe între prezentele Condiții și Acordul cu titularul de card, prezentele Condiții guvernează relația dintre dumneavoastră și Visa exclusiv în ceea ce privește Visa Solution, iar Acordul cu titularul de card încheiat de dumneavoastră cu Emitentul dumneavoastră guvernează relația dintre dumneavoastră și Emitentul dumneavoastră. Aveți responsabilitatea de a vă asigura că utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution respectă orice Acord cu titularul de card.

  7. Taxe, comisioane și impozite

  Sunteți unicul responsabil pentru achiziționarea oricărui hardware, dispozitiv, software, acces wireless și la internet și a altor elemente necesare pentru utilizarea sau accesarea Visa Solution, precum și a oricăror taxe, cheltuieli sau alte costuri asociate. Se pot aplica tarife pentru transmiterea de mesaje și date. De asemenea, sunteți singurul responsabil pentru orice dobânzi, taxe, costuri sau cheltuieli din partea Emitentului oricăror Carduri eligibile pe care le utilizați în legătură cu Visa Solution și pentru orice impozite sau obligații de raportare fiscală în legătură cu utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution.

  8. Confidențialitate

  Visa prelucrează informațiile dumneavoastră cu caracter personal după cum este necesar pentru a vă furniza Visa Solution (astfel cum s-a convenit în prezentele Condiții de prestare a serviciilor) și în scopurile conexe descrise în Declarația globală de confidențialitate Visa („Declarația de confidențialitate”).  Pentru mai multe informații despre modul în care Visa și afiliații săi colectează, protejează și partajează informațiile dumneavoastră cu caracter personal atunci când utilizați Visa Solution și orice opțiuni privind confidențialitatea datelor pe care le aveți, citiți Declarația globală de confidențialitate Visa.

  Dacă utilizați alte servicii operate de emitentul dumneavoastră, de un comerciant sau de orice altă entitate externă (inclusiv în cazul în care aceste servicii sunt disponibile prin intermediul Visa Solution), se pot aplica declarații de confidențialitate separate.

  Visa Solution utilizează funcționalitatea Google de completare automată pentru a simplifica experiența în legătură cu Visa Solution.  În măsura în care Google prelucrează informațiile dumneavoastră cu caracter personal, face acest lucru în conformitate cu condițiile sale de prestare a serviciilor și cu politica sa de confidențialitate.

  Aveți responsabilitatea de a vă asigura că informațiile cu caracter personal asociate contului dumneavoastră rămân adecvate și actualizate. 

  9. Drepturi de proprietate

  Toate drepturile de proprietate asupra Visa Solution, inclusiv asupra Conținutului, sunt reținute de Visa, de Afiliații și licențiatorii săi și sunt protejate în temeiul drepturilor de autor, al mărcilor comerciale și al altor drepturi de proprietate (inclusiv de proprietate intelectuală) și al tratatelor internaționale aplicabile. Toate drepturile care nu vă sunt acordate în mod expres prin intermediul prezentelor Condiții sunt reținute de Visa, Afiliații săi și licențiatorii acestora. Nicio prevedere din prezentele Condiții nu vă acordă niciun drept de a utiliza mărcile comerciale, mărcile de servicii, logourile sau alte elemente de identificare ale originii aparținând Visa, Afiliaților săi sau oricărei alte terțe părți. Un „Afiliat” reprezintă o entitate care este controlată, controlează sau se află sub control comun cu Visa.

  10. Acordarea licenței

  Visa vă acordă o licență limitată, revocabilă, neexclusivă, care nu poate fi sublicențiată și care nu poate fi transferată în alt mod pentru a utiliza Visa Solution în conformitate cu prezentele Condiții, atât timp cât sunteți înregistrat în Visa Solution. Visa are dreptul, la propria sa latitudine, să suspende, să întrerupă sau să rezilieze această licență în orice moment, din orice motiv. Toate drepturile care nu vă sunt acordate în mod expres sunt reținute de Visa, Afiliații săi și licențiatorii acestora.

  11. Feedback

  Dacă trimiteți feedback sau sugestii despre Visa Solution, putem utiliza feedbackul sau sugestiile dumneavoastră fără nicio obligație față de dumneavoastră.

  12. Conduita utilizatorului

  Sunteți de acord că veți respecta toate legile, normele și reglementările aplicabile și alte cerințe legale referitoare la utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution. În plus, sunteți de acord:
 • să utilizați Visa Solution numai astfel cum este permis prin lege;
 • să nu utilizați Visa Solution încălcând prezentele Condiții;
 • să nu perturbați, să nu interferați cu securitatea sau cu funcționarea sau să nu abuzați în alt mod de Visa Solution sau de orice parte a Visa Solution;
 • să nu încercați să obțineți acces neautorizat la Visa Solution sau la porțiuni din Visa Solution care sunt restricționate de la accesul general;
 • să nu utilizați Visa Solution în niciun mod care ar putea fi considerat fals și/sau defăimător, abuziv, vulgar, marcat de ură, hărțuitor, obscen, vulgar, amenințător, invaziv în privința confidențialității unei persoane sau încălcând orice drepturi ale entităților externe;
 • să nu reproduceți Visa Solution sub nicio formă și să nu stocați sau să incorporați Visa Solution în niciun sistem de recuperare a informațiilor, electronic, mecanic sau de altă natură;
 • să nu copiați, emulați, clonați, închiriați, oferiți în regim de leasing, să nu vindeți, să nu exploatați comercial, să nu modificați, să nu decompilați, să nu dezasamblați, să nu distribuiți, să nu realizați operațiuni de inginerie inversă sau să nu transferați Visa Solution sau orice parte a acesteia;
 • să nu utilizați niciun dispozitiv, software sau rutină pentru a interfera sau a încerca să interferați cu funcționarea adecvată a Visa Solution și/sau să nu întreprindeți nicio acțiune care impune o povară nerezonabilă sau disproporționat de mare asupra Sistemului Visa Solution, după cum stabilește Visa la discreția sa exclusivă; și
 • să respectați orice alte cerințe, restricții sau limitări impuse periodic de Visa sau de Emitentul dumneavoastră.

  13. Declinarea garanțiilor și limitarea răspunderii

  VISA SOLUTION, ÎN ÎNTREGIME ȘI PARȚIAL, INCLUSIV TOATE SERVICIILE, ESTE FURNIZATĂ „CA ATARE” ȘI „ASTFEL CUM ESTE DISPONIBILĂ”, FĂRĂ GARANȚII EXPLICITE SAU IMPLICITE DE NICIUN FEL, INCLUSIV GARANȚII PRIVIND TITLUL DE PROPRIETATE ȘI GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE SAU ADECVARE PENTRU UN ANUMIT SCOP. NU GARANTĂM CĂ SISTEMUL VISA SOLUTION NU CONȚINE VIRUȘI INFORMATICI SAU CĂ ACCESUL LA VISA SOLUTION NU VA FI ÎNTRERUPT. ÎN MĂSURA MAXIMĂ PERMISĂ DE LEGISLAȚIA APLICABILĂ, CONFIRMAȚI ȘI SUNTEȚI DE ACORD ÎN MOD EXPRES CĂ VĂ ASUMAȚI EXCLUSIV RESPONSABILITATEA ȘI RISCUL PENTRU UTILIZAREA DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ A VISA SOLUTION, PRECUM ȘI PENTRU REZULTATELE ȘI PERFORMANȚA ACESTEIA. 

  ÎN NICIUN CAZ ȘI SUB NICIUN MOTIV DE ACȚIUNE ÎN INSTANȚĂ, INCLUSIV NEGLIJENȚA, VISA ȘI AFILIAȚII SĂI ȘI FIECARE DINTRE FUNCȚIONARII, DIRECTORII, CLIENȚII, MEMBRI, ANGAJAȚI SAU REPREZENTANȚII AUTORIZAȚI AI ACESTORA (NUMIȚI COLECTIV „PĂRȚILE VISA”) NU VOR FI RĂSPUNZĂTORI PENTRU DAUNE, PRETENȚII SAU PIERDERI SUPORTATE (INCLUSIV DAUNE COMPENSATORII, OCAZIONALE, INDIRECTE, SPECIALE, PRODUSE PE CALE DE CONSECINȚĂ, PUNITIVE SAU EXEMPLARE), INDIFERENT DE CAUZĂ ȘI DE ORICE TEORIE A RĂSPUNDERII, CARE DECURG DIN SAU AU LEGĂTURĂ CU VISA SOLUTION ȘI/SAU CU PREZENTELE CONDIȚII, CHIAR DACĂ O PARTE VISA ESTE INFORMATĂ CU PRIVIRE LA POSIBILITATEA PRODUCERII UNOR ASTFEL DE DAUNE, PRETENȚII SAU PIERDERI. 

  FĂRĂ A LIMITA CARACTERUL GENERAL AL CELOR DE MAI SUS, PĂRȚILE VISA NU VOR FI RĂSPUNZĂTOARE FAȚĂ DE DVS. SAU FAȚĂ DE ORICE ENTITATE EXTERNĂ PENTRU: (I) UTILIZAREA SAU INCAPACITATEA DUMNEAVOASTRĂ DE A UTILIZA VISA SOLUTION DIN ORICE MOTIV, INCLUSIV REFUZUL EMITENTULUI DE A AUTORIZA, SAU AL COMERCIANTULUI DE A ACCEPTA O TRANZACȚIE; (II) ORICE BUNURI, SERVICII SAU INFORMAȚII ACHIZIȚIONATE SAU PRIMITE ÎN LEGĂTURĂ CU SOLUȚIA VISA, INCLUSIV INCAPACITATEA DUMNEAVOASTRĂ DE A PRIMI SAU INCAPACITATEA DE A RETURNA ASTFEL DE BUNURI, SERVICII SAU INFORMAȚII; (III) LITIGIILE EXISTENTE ÎNTRE DUMNEAVOASTRĂ ȘI UN COMERCIANT; (IV) ORICE INEXACTITATE, CARACTERUL INCOMPLET SAU INFORMAȚIILE INCORECTE CONȚINUTE ÎN ORICE INFORMAȚII FURNIZATE PRIN INTERMEDIUL SOLUȚIEI VISA, INCLUSIV INFORMAȚIILE FURNIZATE DE EMITENTUL DUMNEAVOASTRĂ SAU DE ALTE ENTITĂȚI EXTERNE; (V) ACCESUL NEAUTORIZAT LA SAU MODIFICAREA ORI PIERDEREA TRANSMISIILOR, A DATELOR SAU A ALTOR INFORMAȚII COLECTATE, STOCATE SAU TRIMISE ÎN LEGĂTURĂ CU SOLUȚIA VISA; (VI) ERORI, TIMP DE NEFUNCȚIONARE A SISTEMULUI, ÎNTRERUPERI ALE REȚELEI SAU SISTEMULUI, DETERIORAREA FIȘIERELOR SAU SITUAȚII DE ÎNTRERUPERE A SERVICIILOR; SAU (VII) ORICE ALTĂ UTILIZARE DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ A VISA SOLUTION. ÎN PLUS, PĂRȚILE VISA NU VOR FI RĂSPUNZĂTOARE PENTRU NICIO NEÎNDEPLINIRE A OBLIGAȚIILOR CUPRINSE ÎN ACEȘTI TERMENI, CAUZATĂ, DIRECT SAU INDIRECT, DE NEÎNDEPLINIREA ORICĂROR PROBLEME LEGATE DE ECHIPAMENTE, TRANSMISIE SAU LIVRARE SAU A ORICĂRUI LITIGIU INDUSTRIAL, RĂZBOI, CALAMITATE NATURALĂ, ACT DE TERORISM, EXPLOZIE, EVENIMENT FORTUIT SAU ORICE ALT EVENIMENT CARE NU SE AFLĂ SUB CONTROLUL NOSTRU. 

  FĂRĂ A ADUCE ATINGERE ORICĂROR PREVEDERI CONTRARE DIN PREZENTUL DOCUMENT, RĂSPUNDEREA CUMULATIVĂ A PĂRȚILOR VISA FAȚĂ DE DUMNEAVOASTRĂ CARE DECURGE DIN ORICE CAUZĂ DE ACȚIUNE ÎN INSTANȚĂ VA FI LIMITATĂ ÎN PERMANENȚĂ LA CEA MAI MICĂ VALOARE DINTRE (A) PIERDEREA DUMNEAVOASTRĂ REALĂ SAU (B) 100 USD (SAU ECHIVALENTUL ÎN MONEDA LOCALĂ). 

  UNELE JURISDICȚII NU PERMIT DECLINAREA, EXCLUDEREA SAU LIMITAREA ANUMITOR GARANȚII, RĂSPUNDERI ȘI DAUNE-INTERESE, ASTFEL ÎNCÂT ESTE POSIBIL CA UNELE DINTRE DECLINĂRILE, EXCLUDERILE ȘI LIMITĂRILE DE MAI SUS SĂ NU SE APLICE ÎN CAZUL DUMNEAVOASTRĂ. ÎN ASTFEL DE JURISDICȚII, RĂSPUNDEREA PĂRȚILOR VISA VA FI LIMITATĂ ÎN MĂSURA MAXIMĂ PERMISĂ DE LEGISLAȚIA APLICABILĂ. NICIO PREVEDERE DIN PREZENTELE CONDIȚII NU EXCLUDE RĂSPUNDEREA PĂRȚILOR VISA PENTRU (A) DECESUL SAU VĂTĂMAREA CORPORALĂ CAUZATĂ DIN NEGLIJENȚA SA, (B) FRAUDĂ SAU DENATURARE FRAUDULOASĂ SAU (C) ORICE CHESTIUNE CU PRIVIRE LA CARE AR FI ILEGAL CA PĂRȚILE VISA SĂ EXCLUDĂ, SĂ LIMITEZE SAU SĂ ÎNCERCE SĂ EXCLUDĂ SAU SĂ LIMITEZE RĂSPUNDEREA.

  14. Absența aprobărilor; Litigii cu comercianții

  Visa nu aprobă, nu sponsorizează și nu este responsabilă pentru: (i) Emitenții sau operatorii rețelelor de plată sau ai portofelelor digitale sau alte entități externe care facilitează experiența de finalizare a comenzii sau pe care le puteți utiliza în legătură cu Visa Solution; (ii) bunurile sau serviciile achiziționate sau tranzacțiile efectuate în legătură cu Visa Solution; (iii) onorarea sau furnizarea de bunuri sau servicii achiziționate sau tranzacțiile efectuate în legătură cu Visa Solution; și (iv) comercianții ale căror bunuri sau servicii pot fi achiziționate sau cu care se efectuează o tranzacție în legătură cu Visa Solution.

  15. Site-uri, conținut și resurse externe

  Visa Solution poate fi accesată prin intermediul entităților externe care contribuie la facilitarea experienței tranzacției, inclusiv prin intermediul site-urile web, al domeniilor sau al aplicațiilor acestora și vă poate permite să vă conectați sau să accesați conexiuni directe la astfel de entități sau site-uri externe, conținut și resurse ale terților, inclusiv rețele de socializare. Confirmați că Visa nu are niciun control asupra și nu este în mod necesar de acord cu opiniile sau conținutul unor astfel de entități externe sau ale site-urilor, domeniilor, aplicațiilor sau resurselor acestora, care sunt puse la dispoziție de companii sau persoane altele decât Visa. Confirmați și sunteți de acord că Visa nu este responsabilă pentru disponibilitatea oricăror astfel de site-uri, domenii, aplicații, conținut sau resurse. De asemenea, confirmați că Visa nu este răspunzătoare față de dumneavoastră pentru nicio pierdere sau prejudiciu care poate fi suportat de dumneavoastră din cauza acestor entități externe, inclusiv site-uri, domenii, aplicații, conținut sau resurse terțe, aceasta incluzând pierderile sau prejudiciile suferite în legătură cu achizițiile prelucrate prin intermediul Visa Solution.

  16. Modificarea Visa Solution și a prezentelor Condiții; Încetarea

  Visa poate, la discreția sa absolută, să înceteze, să modifice, să suspende, să îmbunătățească sau să întrerupă oricare sau toate aspectele Visa Solution, temporar sau permanent, inclusiv disponibilitatea oricărei părți a Visa Solution în orice moment, cu sau fără o notificare prealabilă către dumneavoastră, iar dumneavoastră sunteți de acord că Visa nu va fi răspunzătoare față de dumneavoastră sau față de orice entitate externă parte ca urmare a oricăreia dintre aceste acțiuni. Utilizarea în continuare de către dumneavoastră a Visa Solution după efectuarea oricăror modificări sau îmbunătățiri ale oricăruia sau tuturor aspectelor Visa Solution va fi interpretată ca reprezentând acceptarea de către dumneavoastră a acestor modificări sau îmbunătățiri, precum și a aplicabilități acestor Condiții la Visa Solution, astfel cum a fost modificată, schimbată sau îmbunătățită.

  Dacă nu sunteți de acord cu oricare dintre prezentele Condiții, nu trebuie să utilizați Visa Solution. Visa își rezervă dreptul, la discreția sa, de a modifica prezentele Condiții în orice moment. Visa poate modifica prezentele Condiții postând o nouă versiune cu notificarea pe care o considerăm rezonabilă în circumstanțele date, inclusiv o notificare pe Site-ul nostru sau pe orice alt site întreținut în scopul punerii la dispoziție a Visa Solution. Vom posta întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor Condiții pe Site. Data celei mai recente modificări va fi marcată prin data „Ultimei actualizări” de mai jos. În măsura maximă permisă de legislația aplicabilă, utilizarea în continuare sau participarea dumneavoastră la Visa Solution după orice astfel de modificare constituie acceptarea de către dumneavoastră a prezentelor Condiții, astfel cum au fost modificate.

  Puteți înceta să utilizați Visa Solution în orice moment, inclusiv dacă nu sunteți mulțumit de modificările pe care le aducem Condițiilor. Vă puteți anula înregistrarea de la Visa Solution urmând instrucțiunile din secțiunea Asistență clienți de pe site-ul Visa Solution. Visa poate suspenda, întrerupe sau înceta accesul dumneavoastră la sau utilizarea Visa Solution în orice moment, imediat și fără notificare prealabilă sau obligații față de dumneavoastră, (i) dacă încălcați oricare dintre prezentele Condiții sau (ii) din orice alt motiv rezonabil din punct de vedere comercial, la discreția exclusivă a Visa. Visa nu va fi răspunzătoare față de dumneavoastră pentru nicio suspendare, întrerupere, încetare, modificare sau schimbare a utilizării sau a accesului dumneavoastră la Visa Solution. În momentul încetării, veți rămâne răspunzător pentru toate plățile și alte obligații care vă revin în temeiul prezentelor Condiții.

  17. Condiții generale

  1. Notificări.
   Sunteți de acord că Visa vă poate transmite notificări și alte informații în legătură cu Visa Solution prin e-mail, postări pe site sau alte forme de comunicare electronică. Orice comunicare electronică transmisă de noi către dumneavoastră este considerată comunicare „în scris” și este considerată a vă fi transmisă la data cea mai apropiată de data la care ați primit-o efectiv sau la cinci zile de la data publicării sau a diseminării. Nu suntem obligați să vă furnizăm comunicări suplimentare pe suport de hârtie legate de utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution.
   Este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați că verificați în mod regulat e-mailurile pentru a primi comunicări de la noi. Trebuie să vă asigurați că e-mailurile de la noi nu sunt blocate în contul dumneavoastră de e-mail și că adresa de e-mail pe care ne-ați furnizat-o rămâne actuală. În plus, ne autorizați să acționăm conform oricăror instrucțiuni pe care ni le furnizați în format electronic.
   Trebuie să aveți un nume de utilizator al contului Visa Solution pentru a accesa informațiile în format electronic sau pentru a desfășura orice activitate cu privire la contul dumneavoastră aferent Visa Solution.
  2. Renunțare.
   Neexercitarea sau exercitarea cu întârziere, respectiv absența punerii în executare sau punerea în executare cu întârziere a oricărei dispoziții sau drept inclus în prezentele Condiții nu va fi considerată o renunțare la respectiva dispoziție sau la respectivul drept.
  3. Integralitatea acordului.
   Prezentele Condiții constituie întregul acord încheiat între Visa și dumneavoastră cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution.
  4. Separabilitate.
   Dumneavoastră și Visa sunteți de acord că, dacă orice dispoziție a acestor Condiții este considerată de către o instanță competentă ca fiind ilegală, nulă (inclusiv în virtutea legii) sau inaplicabilă din orice motiv, respectiva dispoziție va fi considerată separată de prezentele Condiții și nu va afecta valabilitatea și aplicabilitatea oricăror dispoziții rămase.
  5. Interpretare.
   Titlurile și legendele au exclusiv un scop de facilitare a orientării în text și nu fi considerate incluse în scopul interpretării. Cuvinte precum „al acestuia”, „în acesta/aici” și „în continuare” vor însemna și se vor referi la toate aceste Condiții și nu la o anumită parte a acestora. Termenul „inclusiv” înseamnă „ceea ce include, fără limitare”. Ori de câte ori este utilizat în prezentul document, singularul va include pluralul, pluralul va include singularul, iar utilizarea oricărui gen se va aplica tuturor genurilor.
  6. Relația dintre Părți.
   Nimic din prezentele Condiții nu va fi interpretat ca înființând o asociere în participațiune, parteneriat, relație de angajare sau de intermediere între dumneavoastră și Visa și nu aveți nicio autoritate de a crea vreo obligație sau de a face vreo declarație în numele Visa.
  7. Despăgubire.
   În cea mai mare măsură permisă de legislația aplicabilă, sunteți de acord să despăgubiți, să apărați și să exonerați de răspundere Părțile Visa împotriva oricăror pierderi, răspunderi, pretenții sau cereri, prejudicii, amenzi și costuri cauzate de, legate de sau care decurg din încălcarea prezentelor Condiții de către dumneavoastră.
  8. Soluționarea litigiilor și legislația aplicabilă.
   În măsura maximă permisă de lege, dumneavoastră și Visa conveniți că:
   1. dacă sunteți rezident al unei jurisdicții eligibile, alta decât cele de la punctul H (b.) de mai jos, se aplică următoarea dispoziție privind legislația aplicabilă și arbitrajul:
    PREZENTA SECȚIUNE CONȚINE O DISPOZIȚIE PRIVIND ARBITRAJUL. CITIȚI CU ATENȚIE ACEASTĂ DISPOZIȚIE. ACESTA PREVEDE CĂ ORICE PRETENȚIE REFERITOARE LA VISA SOLUTION SAU LA PREZENTELE TERMENE VA FI SOLUȚIONATĂ PRIN ARBITRAJ OBLIGATORIU. ÎN CAZUL ARBITRAJULUI, NICI DUMNEAVOASTRĂ ȘI NICI VISA NU AVEȚI DREPTUL SĂ DESCHIDEȚI O ACȚIUNE ÎN INSTANȚĂ AVÂND CA OBIECT PRETENȚIA RESPECTIVĂ ȘI NICI SĂ INTENTAȚI UN PROCES CU JURAȚI CU PRIVIRE LA PRETENȚIA RESPECTIVĂ. LITIGIILE POT FI ARBITRATE DOAR PE BAZĂ INDIVIDUALĂ. DREPTURILE CU PRIVIRE LA CERCETAREA PREMERGĂTOARE AUDIERII ȘI DREPTURILE CU PRIVIRE LA CĂILE DE ATAC ULTERIOARE AUDIERII SUNT LIMITATE, DAR INSTITUȚIA DE ARBITRAJ POATE ACORDA DAUNE-INTERESE ȘI REPARAȚII PERMISE ÎN BAZA PREZENTELOR CONDIȚII.
    Orice litigiu, cauză a acțiunii, pretenție sau controversă ce are legătură cu Visa Solution sau cu prezentele Condiții, inclusiv elaborarea, interpretarea, încălcarea, aducerea la îndeplinire, încetarea, aplicarea, interpretarea sau valabilitatea prezentelor condiții, valabilitatea și aplicabilitatea prezentei dispoziții și stabilirea domeniului sau aplicabilității acordului de arbitraj [numit în prezenta secțiune H(a) „Litigiu”] care poate fi supusă arbitrajului se va soluționa exclusiv în conformitate cu procesul și clauza de arbitraj prevăzută în prezenta secțiune. Orice litigii existente între dumneavoastră și Visa se vor soluționa prin arbitraj obligatoriu; cu excepția faptului că, în cazul în care sunteți rezident al SUA, vă puteți susține pretențiile în cadrul instanței pentru cauze minore (dacă pretențiile întrunesc condițiile). Prezenta clauză de arbitraj se aplică numai litigiilor cu Visa cu privire la Visa Solution. Dacă aveți un litigiu cu Emitentul Cardului dumneavoastră eligibil, trebuie să soluționați litigiul respectiv cu Emitentul dumneavoastră.
    Arbitrajul dintre dumneavoastră și Visa va fi administrat de JAMS în conformitate cu Normele și procedurile de arbitraj extinse ale JAMS, dacă domiciliați în Statele Unite, și cu Normele internaționale de arbitraj ale JAMS, dacă aveți domiciliul în afara Statelor Unite, în măsura în care aceste norme nu intră în contradicție cu prezenta dispoziție. Puteți obține un exemplar al acestor norme contactând JAMS la numărul 1-800-352-5267 sau în scris, la adresa: JAMS 620 Eighth Avenue, 34th Floor, New York, NY 10018 sau online, la adresa: www.jamsadr.com sau www.jamsinternational.com/.
    ORICE PRETENȚIE VA FI ARBITRATĂ DOAR PE BAZĂ INDIVIDUALĂ. ACEST LUCRU ÎNSEAMNĂ CĂ ATÂT DUMNEAVOASTRĂ, CÂT ȘI COMPANIEI VISA VI SE INTERZICE SĂ VĂ ALĂTURAȚI SAU SĂ CONSOLIDAȚI REVENDICĂRI ÎN CADRUL ARBITRAJULUI DESCHIS DE CĂTRE SAU ÎMPOTRIVA ALTOR PERSOANE, CU EXCEPȚIA CAZULUI ÎN CARE ATÂT DUMNEAVOASTRĂ, CÂT ȘI VISA CONVENIȚI ALTFEL ÎN SCRIS, IAR DUMNEAVOASTRĂ ȘI COMPANIEI VISA VI SE INTERZICE SĂ ARBITRAȚI ORICE REVENDICĂRI ÎN CALITATE DE REPREZENTANT SAU MEMBRU ÎN CADRUL UNEI ACȚIUNI COLECTIVE. PRIN ACCEPTAREA PREZENTELOR CONDIȚII, DUMNEAVOASTRĂ ȘI VISA RENUNȚAȚI FIECARE LA DREPTUL DE A PARTICIPA LA O ACȚIUNE COLECTIVĂ. Arbitrajul se va desfășura în fața unei instanțe de arbitraj. Arbitrajul (i) se va desfășura prin telefon, online și/sau se va baza exclusiv pe observații scrise, maniera specifică fiind selectată de partea care inițiază arbitrajul; și (ii) nu va presupune înfățișarea personală a părților sau a martorilor cu excepția cazului în care acest lucru este convenit reciproc de către părți. Instituția de arbitraj va fi convenită reciproc de dumneavoastră și Visa. În cazul în care dumneavoastră și Visa nu puteți conveni asupra unei instituții de arbitraj, aceasta va fi desemnată conform procedurilor JAMS. În cazul în care, din orice motiv, un litigiu ajunge în instanță și nu la arbitraj, atât dumneavoastră cât și Visa renunțați la orice drept cu privire la un proces cu jurați.
    Puteți opta pentru angajarea unui avocat, dar acest lucru nu este obligatoriu. Onorariile și costurile propriilor avocați cad în sarcina fiecărei părți, cu excepția cazurilor în care acestea sunt impuse unei părți de instituția de arbitraj în baza legii aplicabile. Partea care inițiază arbitrajul va achita taxa de timbru (cu excepția cazurilor în care JAMS dispune altfel din cauza identificării unei imposibilități). Visa va achita toate celelalte taxe de administrare, de gestionare a cazului și ale instituției de arbitraj prin plată directă către JAMS. La încheierea arbitrajului, taxele plătite de Visa pot fi alocate între dumneavoastră și Visa conform dispoziției instituției de arbitraj și în conformitate cu procedurile JAMS.
    Toate problemele vor fi decise de către instituția de arbitraj, inclusiv probleme legate de domeniul de aplicare și aplicabilitatea prezentei dispoziții de arbitraj. Deciziile instituției de arbitraj sunt definitive. Hotărârea privind acordarea poate fi introdusă în orice instanță competentă. Prezenta clauză nu exclude dreptul părților de a solicita compensații provizorii în sprijinul arbitrajului din partea unei instanțe cu competență materială și teritorială corespunzătoare. Răspunderea Visa este limitată, așa cum se descrie la secțiunea 13 de mai sus, la măsura maximă permisă de legea aplicabilă.
    Prezentele Condiții și drepturi care le revin părților prin prezentul document vor fi guvernate și interpretate în conformitate cu legislația statului Delaware, cu excepția prevederilor normei conflictuale.
    În cazul în care se constată că dispoziția privind arbitrajul din această secțiune este inaplicabilă sau renunțarea la dreptul la acțiune colectivă este considerată inaplicabilă din orice motiv, într-un caz în care s-au făcut susțineri colective în instanță, se vor aplica dispozițiile privind legislația aplicabilă și selectarea forului descrise la punctul H (b.) de mai jos.
    Restul acestei secțiuni se aplică rezidenților din SUA:
    Instituția de arbitraj nu poate acorda daune punitive sau exemplare, cu excepția cazului în care acest lucru poate fi impus conform legii, sau orice interes anterior acordării; de asemenea, instituția de arbitraj nu poate acorda daune incidentale, indirecte sau pe cale de consecință, inclusiv daune pentru pierderea profiturilor sau vătămări suferite de entități externe. Orice măsuri reparatorii acordate nu pot afecta alți utilizatori ai Visa Solution. Părțile confirmă faptul că prezentele Condiții sunt dovada unei tranzacții ce presupune comerț interstatal. Fără a aduce atingere celor prevăzute la alineatul precedent cu privire la dreptul material aplicabil, orice arbitraj desfășurat în conformitate cu Condițiile și cu această secțiune va fi guvernat de Legea federală privind arbitrajul (9 U.S.C., Secț. 1-16).
   2.  dacă sunteți rezident în (i) Argentina, Brazilia, Canada sau într-o Jurisdicție eligibilă din Europa, (ii) în orice Jurisdicție eligibilă în care dispoziția privind arbitrajul de la alineatul H (a) de mai sus este considerată inaplicabilă sau (iii) în orice altă Jurisdicție eligibilă în care renunțarea la drepturile la acțiune colectivă este considerată inaplicabilă din orice motiv, într-un caz în care au fost făcute susțineri în cadrul acțiunii colective, se vor aplica următoarele: (x) orice litigii, pretenții sau cauze ale acțiunii care decurg din sau au legătură cu prezentele Condiții sau cu Visa Solution vor fi guvernate de și interpretate în conformitate cu legile Jurisdicției eligibile de la locul dumneavoastră de reședință; și (y) orice litigii, pretenții sau cauze ale acțiunii care decurg din sau au legătură cu prezentele Condiții sau cu Visa Solution vor fi soluționate în cadrul instanțelor civile competente cu sediul în Jurisdicția eligibilă respectivă. Orice lege obligatorie privind protecția consumatorului rămâne aplicabilă.
  9. Cesionare.
   Nu aveți dreptul să cesionați prezentele Condiții, prin efectul legii sau în alt mod, fără consimțământul prealabil scris al Visa. Visa își rezervă dreptul de a cesiona prezentele Condiții, precum și drepturile și obligațiile care îi revin în baza acestora, oricărei entități externe, fără notificarea sau consimțământul dumneavoastră. Sub rezerva celor de mai sus, prezentelor Condiții vor avea un caracter obligatoriu, vor produce efecte în beneficiul dumneavoastră și vor putea fi puse în executare împotriva dumneavoastră și a succesorilor și a cesionarilor dumneavoastră respectivi. Puteți înceta să utilizați Visa Solution în orice moment, inclusiv dacă nu sunteți mulțumit de modificările pe care le aducem prezentelor Condiții.
  10. Prevederi specifice țării.

  K. Supraviețuirea.
  În pofida încetării prezentelor Condiții, prezentele Condiții continuă să se aplice oricărei utilizări a Visa Solution de către dumneavoastră înainte de încetare. Orice secțiuni din prezentele Condiții care, prin natura lor, ar trebui să rămână în vigoare și după reziliere, vor rămâne în vigoare și după rezilierea prezentelor Condiții sau după utilizarea de către dumneavoastră a Visa Solution, inclusiv, dar fără a se limita la, secțiunea privind Soluționarea litigiilor și legislația aplicabilă.

  L. Contactați-ne.
  Dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la Visa Solution, vizitați secțiunea de Întrebări frecvente de pe Site-ul web. Dacă întrebările frecvente nu răspund la întrebările sau preocupările dumneavoastră, ne puteți contacta prin poștă la: Visa U.S.A. Inc., Visa Solution, 900 Metro Center Blvd., Foster City, CA 94404-2172, SUA sau prin pagina contactați-ne.

Ultima actualizare: 1 iulie 2024

© 2024 Visa. Toate drepturile rezervate.


Asistență clienți Visa

Declarațe de confidențialitate

Asistență clienți