Visa and Paris 2024 logo ©

Faceți cunoștință cu Nikos

Viața lui Nikos a luat o întorsătură neașteptată atunci când a fost diagnosticat cu cancer, ceea ce a dus la amputarea piciorului stâng. Departe de a se lăsa descurajat de acest eșec, Nikos s-a hotărât să se apuce de sporturi de înaltă performanță, dând astfel o nouă pagină în viața sa.

Și-a început călătoria ca înotător de competiție, participând la o competiție de 1 km în ape deschise în Vouliagmeni, Atena. Cu toate acestea, adevărata sa pasiune a fost în lumea triatlonului și a ciclismului paralimpic. Ca dovadă a dedicării și angajamentului său, Nikos menține un program riguros, cu cel puțin nouă sesiuni de antrenament în fiecare săptămână.

Călătoria sa în sport a fost de-a dreptul inspirată, evidențiată de reușita sa din 2018, când a câștigat locul 3 la Cupa Mondială de ciclism pe șosea pentru ciclism paralimpic UCI din Emmen, Olanda. Acesta a fost un moment crucial pentru Nikos, marcând prima sa medalie internațională.

În ciuda provocărilor care vin odată cu sporturile de înaltă performanță, Nikos nu s-a gândit niciodată să renunțe. În propriile sale cuvinte, sportul îl face să se simtă complet ca ființă umană și l-a ajutat să depășească momentele dificile. Cel mai mare vis al său este să câștige o medalie la Jocurile Paralimpice.

Flag icon ©

Grecia

Para Cycling Logo

Ciclism paralimpic rutier

Nikos Papangelis

Sărbătoriți spiritul olimpic cu Visa

În calitate de partener oficial în domeniul tehnologiei de plată, Visa este mândră să ofere soluții de plată inovatoare pentru Paris 2024, precum și programe care sprijină sportivii olimpici și paralimpici din întreaga lume.